Tog aflyst mellem Hillerød og Gentofte

Banedanmark færdiggør installationen af nyt signalsystem mellem Jægersborg og Hillerød. Der er der indsat togbusser fra lørdag nat til søndag eftermiddag.

Banedanmark skal i weekenden opdatere det nye signalsystem med nye funktioner på strækningen mellem Jægersborg og Hillerød.

Arbejdet betyder, at Banedanmark lukker Nordbanen mellem Gentofte og Hillerød og der indsættes togbusser fra lørdag d. 5. maj kl. 00.30 til søndag d. 6. maj kl. 14.00, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Rejseplanen er opdateret med ændringerne, oplyser de. 

Fordele for S-togspassagerne 

Med det nye signalsystem kan farten hæves fra 100 til 120 kilometer i timen på nogle strækninger, og togene kan køre ned til 1,5 minutter efter hinanden uden at gå på kompromis med sikkerheden. I dag er sikkerhedsafstanden 2,5 minutter.

Alt i alt betyder det, at forsinkelser lettere kan indhentes, at der kan køre flere tog, samt at punktligheden kan hæves. Køreplanen er dog stadigvæk den samme, og derkommer derfor ikke til at køre flere tog på strækningen lige med det samme.

CBTC-hvaffornoget?

Det nye signalsystem med navnet CBTC har været i brug siden 2016 fra Jægersborg til Hillerød. Strækningen er den første i Danmark, der får systemet, fordi strækningens gamle signalsystem var det ældste på S-banen. Dele af det stammede helt tilbage fra 1912.

To år undervejs

Udrulningen på prøvestrækningen mellem Jægersborg-Hillerød har taget mere end to år. 

Banen har været spærret i 6 testweekender, hvor Banedanmark har testet software og udstyr på banen, lokomotivførernes interaktion med systemet og kommunikationen med det nye Trafiktårn i København.

Under arbejdet på de næste tre strækninger, Jægersborg-Svanemøllen, Klampenborg-Svanemøllen og Hellerup-Ryparken, planlægges der med to testweekender per strækning.

De næste år skal alle signaler på S-banen udskiftes for at mindske antallet af signalfejl og forsinkelser. Her kan du se, hvornår det nye system tages i brug på forskellige S-togsstrækninger.
De næste år skal alle signaler på S-banen udskiftes for at mindske antallet af signalfejl og forsinkelser. Her kan du se, hvornår det nye system tages i brug på forskellige S-togsstrækninger.
Foto: Banedanmark

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere