Tidligere borgmester Finn Hansen død

Tidligere borgmester i Skævinge Kommune, Finn Hansen er død efter nogen tids sygdom. Han blev 73 år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Finn Hansen var oprindeligt uddannet el-installatør, men efter sin værnepligt og derefter 11 år som oversergent i flyvevåbnet, fortsatte han karrieren i virksomheden Labotek i Sigerslevøster, hvor han var salgsleder med ansvar for salget i de nordiske lande.

Sideløbende begyndte Finn Hansen en lange, politiske karriere, vakt af ægte lokalpatriotisme ved den første kommunalreform i 1970, da han blev valgt for De Konservative til Skævinge Kommunalbestyrelse.

I 1978 blev han borgmester i Skævinge Kommune, et embede, som han bestred indtil 2004.

Med sin folkelige stil blev Finn Hansen hurtigt hele kommunens borgmester med flotte, personlige stemmetal gennem de følgende kommunalvalg. Det kulminerende i 1982, da han personligt opnåede 36 procent af samtlige afgivne stemmer i kommunen. Der var nærliggende at kalde ham by- eller sognekonge, men det brød han sig ikke om. Til gengæld var han på fornavn med de fleste, før det blev moderne, og han tog sig også gerne tid til at besøge borgere, der fyldte rundt og blev 75 år eller ældre.

Efter 2004 fortsatte Finn Hansen i kommunalbestyrelsen som viceborgmester indtil kommunesammenlægningen mellem Skævinge og Hillerød i 2006. Herefter tog Finn Hansen en sidste tørn i Hillerød Byråd frem til udgangen af 2013. Sideløbende med den lange borgmesterperiode var Finn Hansen også i 22 år valgt til Frederiksborg Amtsråd og Hovedstadsrådet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

Lars Løkke Rasmussen

Løkke kræver undskyldning efter afbrænding

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere