Sygehus tog livet af kendt kræmmermarked – nu afløses det af byfest

Efter nedlæggelsen af det populære Hillerød Kræmmermarked holdes der i år stor byfest.

Hillerød Kræmmermarked er i dag fortid. Arealet skal bruges til byggeriet af det ny supersygehus.

Til manges store skuffelse fik en populær tradition i Hillerød sidste år dødsstødet.

Igennem 30 år havde man afholdt kræmmermarked på markedspladsen ved Smørkildevej.
Men på grund af byggeriet af det nye supersygehus, var der ikke længere plads til kræmmermarkedet og dets mere end 50.000 årlige besøgende.

Men intet er som bekendt så godt skidt, at det ikke er godt for noget. Og i år kan borgerne i Hillerød og resten af Nordsjælland se frem til et lille plaster på såret, når et andet stort festligt arrangement løber over stablen i den sidste weekend af august.

Den 30. august til 1. september afholdes der nemlig byfest ved Slotssøen i Hillerød.

Byfesten har i de seneste tre år været afholdt i juni, men er i år flyttet for at tilgodese de mange frivillige foreninger, der plejer at tjene penge på kræmmermarkedet.

Kendt youtuber og Keld og Hilda

I en pressemeddelelse oplyser arrangørerne, at alt fra den kendte danske youtuber Albert Dyrlund til kendisparret Keld og Hilda vil sikre underholdning for alle aldre.

Traditionen tro afholdes ”Danmarks smukkeste travaljestævne” på Slotssøen om lørdagen og sætter i år rekord med hele 14 tilmeldte hold fra virksomheder, handelsforeningen, Hillerød Posten med flere.

02:15

Det store Hillerød Kræmmermarked var en vigtig indtægtskilde for det lokale foreningsliv. Bl.a.  for spejderne. Her kan du se indslag fra sidste år.

Luk video

De tidligere vindere HHM A/S og CrossFit Hillerød bliver som noget nyt i år udfordret af Ålholm Vægtløftning.

'Smag på Hillerød' er også en tilbagevendende succes, hvor man kan købe en stak billetter for 100 kroner og omsætte dem til smagsoplevelser i ChokoladeMageriet, Jacobs Fisk, Vinhuset Stoltz med flere.

Byfesten er koncentreret om Posen og Torvet og er i år udvidet med et marked på Markedspladsen. Gågaderne binder festen sammen, hvor butikkerne holder åbent om fredagen til klokken 22.

Her kan du se hele programmet til Hillerød Slotssø Byfest.

02:02

Indslag fra sidste år, hvor TV 2Lory gjrode status på forsøget på at finde en ny placering til det store og populære Hillerød Kræmmermarked.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?