Svømmehal plages af flagermus: De skider på bassinkanten

I Hillerød Svømmehal har man de seneste to somre været hårdt plaget af flagermus, som efterlader ekskrementer, og det påvirker åbningstiderne.

01:02

Video: Morten Juhl / Scanpix

Når personalet i Hillerød Svømmehal her i sommerperioden møder ind om morgenen, er det ikke til en svømmehal, der har været ubenyttet i nattetimerne.

Men det er ikke fra badende svømmehalsgæster, at der er tegn på natlig aktivitet i svømmehallen.

Vi åbner jo senere end normalt, fordi vi skal have tømt bassinet og derfor har haft lukket for morgensvømingen. Vi gør ekstra rent og putter ekstra klor i vandet.

Carsten Larsen, Adm. direktør, FrederiksborgCentret, Hillerød

Sporene stammer derimod fra flagermus, som i løbet af natten flyver rundt i svømmehallen - og efterlader ekskrementer ved bassinkanten, som personalet dagligt må fjerne.

- Vi åbner jo senere end normalt, fordi vi skal have tømt bassinet og derfor har haft lukket for morgensvømingen. Vi gør ekstra rent og putter ekstra klor i vandet, siger Carsten Larsen, der er administrerende direktør for FrederiksborgCentret i Hillerød. 

Flagermusene kommer ind gennem små huller i loftet på svømmehallen. De viste sig første gang sidste år, men er igen i år kommet tilbage.

Læs også Flagermus: Det kan du gøre - og det må du absolut ikke

Sidste år forsøgte det ansvarlige personale fra svømmehallen sig med såkaldte flagermusekasser i træerne omkring svømmehallen, men det var åbenbart ikke nok til at få de ubudne gæster til at flytte.

Flagermus er farlige ved bid, da de kan smitte med rabies, og derfor bør man bære handsker og maske, når man har med dem at gøre.

Hans Baagøe, Flagermusekspert

Men flagermus er fredet i Danmark og må derfor ikke slås ihjel eller drives bort, da der kan være uflyveklare unger i kolonierne, hvor flagermusene bor.

Så længe de flyvende pattedyr bor i svømmehallens bygninger må personalet altså møde ind tidligere hver morgen for at fjerne dyrenes afføring, som ifølge ekspert i flagermus Hans Baagøe ikke er farlig for mennesker.

- Flagermus er farlige ved bid, da de kan smitte med rabies, og derfor bør man bære handsker og maske, når man har med dem at gøre, siger han.

Læs også Flagermus presser centerbyggeri

I toppen af artiklen kan du se indslaget om flagermusene i Hillerød Svømmehal, som altså har fået svømmehallen til at åbne senere og personalet til at møde tidligere - men endnu ikke har fået svømmehallen til at lukke for sommerbadning.
 
 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik