Svømmehal jager skidende flagermus ud

Hillerød svømmehal har haft ubudne gæster. Men nu er de bevingede pattedyr jaget ud.

01:27

Svømmehal i Hillerød plages af de bevingde pattedyr Video: Morten Juhl / Scanpix

Selvom personalet i Hillerød Svømmehal slukker og låser efter sig om aftenen, er der stadig rigeligt med gæster tilbage i svømmehallen.

Ikke svømmegæster, men flagermus. De bevingede pattedyr kommer ind gennem nogle huller i loftet og skider bassinet til i løbet af natten.

Hillerød Svømmehal har derfor over sommeren måtte lukke ned for morgensvømning for at gøre rent. Men nu skulle flagermusene være bekæmpet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Svømmehal plages af flagermus: De skider på bassinkanten

- Vi har haft folk på sagen, der har arbejdet hele weekenden, så vi tror på, at vi nu har lukket hullerne, siger Carsten Larsen, der er direktør i Frederiksborgcentret, der står for driften af svømmehallen til Frederiksborg Amts Avis.

For at være på den sikre side åbner man først op for morgensvømning torsdag.

Svømmehallen var også plaget af flagermus sidste år, hvor man også forsøgte at lukke hullerne. Alligevel kom de tilbage.

- Svømmehallen er 40 år gammel og flagermusene behæver kun et halvandet centimeter stort hul for at komme ind. Det er et bevis på, at jo ældre bygningerne er, jo mere vedligeholdelse kræver de, siger Carsten Larsen til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Flagermus: Det kan du gøre - og det må du absolut ikke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?