Supersygehus-byggeri risikerer massive grundvandsproblemer

Der er store problemer med opstigende grundvand ved byggeriet af en ny multihal ved Frederiksborgcentret. Nu frygter politikere, at det samme gælder ved byggeriet af supersygehus.

Sådan ser byggepladsen ved den nye multihal i Hillerød ud nu. Politikere frygter, at resultatet bliver det samme, når supersygehuset blot én kilometer derfra skal bygges. Foto: Tina Baltzer Carlsson‎

Siden udgravningen til en ny multihal ved FrederiksborgCentret i Hillerød er problemerne helt bogstaveligt strømmet til byggegrunden.

Her lider byggeriet af massiv grundvandsstigning i en sådan grad, at alt arbejde i øjeblikket er indstillet.

Nu frygter politikerne i Hillerød, at de samme problemer melder sig, når der skal graves ud til fundamentet til Nordsjællands nye supersygehus.

Hospitalet skal nemlig bygges blot en kilometer fra FrederiksborgCentrets multihal.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Multihal bremset af store vandmængder

- Det skulle ikke undre mig, om vi vil opleve det samme. Jeg er blevet orienteret af embedsfolkene om, at der er problemer ude på byggegrunden, siger Per Tærsbøl, Kons., til avisen.

Han er udpeget til formand for følgegruppen for Nyt Hospital Nordsjælland ved konstitueringen af det nye regionsråd.

Det nye hospital bygges delvist i området Salpetermosen, og allerede nu er byggeriet blevet flyttet 600 meter væk fra den kommende Favrholm Station, da det blev anslået, at der var penge at spare, når hospitalets fundament skulle sættes.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis viser de geotekniske undersøgelser desuden, at en del af grunden ligger på vandfyldte sandforekomster, hvor der ventes en "betydelig grundvandshåndtering", når gravemaskinerne går igang. 

Læs også Supersygehus i Hillerød er forsinket

- Problemer med undergrunden kan blive endnu en pind til ligkisten for hospitalet. For vi må ikke bruge mere end 3,8 milliarder 2009-kroner, og enhver fordyrelse derudover vil gå ud over indholdet af hospitalet, siger Per Tærsbøl til avisen.

I denne uge mødes han med projektorganisationen for det ny hospital for at få en opdatering på projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik