Strid om støj fra boldbane i Hillerød er eskaleret

To kunstgræsbaner på Hillerød Stadion er ubrugelige om aftenen efter klokken 18. Natur- og Miljøklagenævnet har fastslået, at boldspillet på banen larmer for meget. Efter afgørelsen oplever en nabo at blive chikaneret.

02:18

1 af 2

Striden om støj fra kunstgræsbanerne ved Hillerød Stadion har udviklet sig dramatisk. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Her til aften var vi gået i seng og lige faldet i søvn, da der bliver smidt to kanonslag foran vores hus, og der var hængt bannere op på hegnet direkte overfor vores hus," siger Thomas Metz, der bor direkte over for stadion. På bannerne står der følgende: "Hvorfor skal I ødelægge det for alle andre" og "Håber I nyder kaffen".

Thomas Metz fører i øjeblikket en sag mod Hillerød Kommune, der handler om støj fra kunstgræsbanerne på Hillerød Stadion. Kommunen har modtaget et påbud i sagen om at få dæmpet støjen, og det kommer til at betyde, at fodboldklubberne ikke må træne efter klokken 18, eller at kommunen skal bygge et støjhegn til fire millioner kroner om banen. Det sidste har borgmester Dorte Meldgaard afvist.

"Det er meget ubehageligt, og vi har meldt sagen til politiet. Vi er bange for, at det kun er starten på noget mere langvarigt og måske værre," siger Thomas Metz til Frederiksborg Amts Avis.

I Hillerød Kommune forstår man ikke, at støjen pludselig er blevet et problem, da der også inden anlæggelsen af de tre år gamle kunstgræsbaner blev spillet fodbold på arealet i en lang årrække - nemlig på grusbaner. Da der ikke er udarbejdet grænseværdier for støj på idrætsanlæg, kommer kunstgræsbanerne ind under de bestemmelser, som gælder for virksomheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik