Stor virksomhed: Kvalificeret arbejdskraft er helt afgørende

Foss i Hillerød har mange højtuddannede og faglærte ansatte. De kender de problemer, der kan opstå, når man ikke kan få kvalificeret arbejdskraft.

Når man ankommer til Foss i Hillerød, ser man straks, at virksomheden flere steder er i fuld gang med at udvide.

Håndværkerne er i fuld gang, blandt andet i en ny tilbygning, der skal huse 400 nye medarbejdere oveni de 600, der allerede er. En af de opgaver, virksomhedens bruger store kræfter på, er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Udfordringen her, er at det er højtuddannende, vi skal have fat i. Vi kan god mærke, at der er en vis opbremsning i de, der søger vores stillinger på de højtuddannede områder, siger Kim Vejlby Hansen som er administrerende direktør i Foss.

Ifølge Kim Vejlby Hansen, administrerende direktør i Foss i Hillerød, gør virksomheden meget for at rekrutere kvalificeret arbedjdskraft
Ifølge Kim Vejlby Hansen, administrerende direktør i Foss i Hillerød, gør virksomheden meget for at rekrutere kvalificeret arbedjdskraft

Kæmper for at tiltrække

Virksomheden gør meget for at tiltrække nye medarbejdere. 

- Vi er også nødt til at være mere aktivt opsøgende i forhold til uddannelsesinstitutioner, siger Kim Vejlby Hansen.

En af de ansatte er Sara Zollfrank Sparre som er uddannet kemiingeniør og kan godt mærke, at der er brug for sådan nogen som hende.
  
- Det er dejligt. Der er mange muligheder for selv at forme selv at forme sin karriere, siger hun til TV 2 Lorry.

Virksomheden Foss i Hillerød er afhængig af at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft\
Virksomheden Foss i Hillerød er afhængig af at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft\
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Kvalificeret arbejdskraft er nødvendig

Indtil videre er det lykkedes at få de medarbejdere de skal. Men hvis tilgangen til kvalificerede medarbejdere går i stå, vil det give virksomheden et alvorligt problem.

- For os er det helt kritisk for vores fremtidige evne til at vokse, at vi har det grundlag, der kan lave innovation. Det er ingeniører med tekniske kompetencer, siger Kim Vejlby Hansen. 

Sara Zollfrank Sparre er ikke tvivl om at spændende udfordringer og et godt kollegialt arbejdsmiljø, er noget af det, der skal tiltrække hende:

-  At det er sjovt at komme på arbejde, og at der er nogle gode kolleger, hvor man har lyst til at komme afsted ud af døren. Og at man nogen gange kommer hjem lidt for sent, fordi man lige er blevet optaget af et eller andet, siger Sara Zollfrank Sparre.