Stor opbakning til højhuse

Investoren bag Hillerød Storcenter, M. Goldschmidt Holding, har nu fremlagt sine ambitiøse boligplaner for byrådet i Hillerød og alt tyder på, at 900 boliger på Møllebrogrunden kan blive erstatningen for det kuldsejlede storcenter. En rundspørge foretaget af Frederiksborg Amts Avis viser, at politikerne overvejende er positivt stemt over for boligprojektet.

- Vi har helt principielt sagt ja tak til at kigge nærmere på boliger, siger borgmester i Hillerød, Dorte Meldgaard (K).

Og det bakker samtlige af byrådets partier op om.

- Socialdemokraterne mener, at planerne om boliger ser interessante ud for Hillerød, siger viceborgmester Kirsten Jensen (S), og det erklærer Venstre i Hillerøds politiske leder, Klaus Markussen, sig enig i.

- Det er Venstres indtryk, at det nye forslag, som M. Goldschmidt Holding har præsenteret, virker ambitiøst og interessant for Hillerøds udvikling, siger han.

Om der bliver tale om 15 etagers højhuse, som M. Goldschmidt Holding har lagt op til, er endnu uvist.

- Jeg er ikke højdeskræk, og der er ingen tvivl om, at høje bygninger giver helt særlige muligheder for ekstraordinær arkitektur, siger byrådsmedlem Jonathan Nielsen (LA).

Det er kun SF, der indtil videre melder pas til højhusbyggeri.

- Jeg synes som udgangspunkt ikke, det passer, at så høje huse skal placeres i Hillerød, men vi må jo diskutere, hvad der er fornuftigt, siger partiets byrådsmedlem, Rikke Macholm.

Før politikerne tager yderligere stilling til boligplanerne, har de bedt investoren om en skriftlig erklæring på, at storcenterplanerne er endegyldigt droppet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere