Sag mod pub kan koste beboere millioner

En andelsboligforening i Hillerød risikerer at skulle betale millioner til værtshuskæden Old Irish Pub.

Det kan blive en meget dyr affære for beboerne i en andelsboligforening i Hillerød, at de har prøvet at stoppe værtshuskæden Old Irish Pub i at åbne en filial i deres bygning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Andelsboligforeningen Bankbygningen på Torvet har gennem retssager i først byretten og senere i landsretten forsøgt at få rettens ord for, at Old Irish Pub ikke må flytte ind i nogle erhvervslokaler, der ligger i deres andelsforening.

Men retten har afgjort, at udlejeren af lokalerne gerne må leje dem ud til Old Irish Pub, selvom andelsboligforeningen er imod.

Nu har Old Irish Pub så anlagt sag mod andelsforeningen og kræver en halv millioner kroner for tabt avance, fordi de ikke har kunne tjene penge, mens sagen stod på. Samtidig har ejerne af de lokaler, som Old Irish Pub nu flytter ind i, krævet, at andelshaverne betaler 1,5 millioner kroner til dem i tabt indtægt.

Det er en urimelig og frustrerende sag, lyder det fra andelsboligforeningen.

- Vi synes, det er urimeligt, hvis vi skal betale noget. Vi har hele tiden signaleret, at vi gerne vil undgå at få nattelivet ind i vores bygning. Vi bor godt nok på torvet midt i Hillerød, men det betyder ikke, at vi vil have en pub i bygningen. Old Irish Pub søger om natbevilling til klokken fem om morgenen. Desuden har pubben ikke et godt ry. Der har været vældig ballade om den flere andre steder, hvor de har afdelinger, siger formanden for andelsboligforeningen, Jens Kramhøft, til TV 2 Lorry.

Han synes, det er frustrerende, at boligforeningen tilsyneladende intet har at skulle have sagt, når det gælder foreningens lejere.

- Vi føler et ejerskab for vores bygning, og vi synes grundlæggende, at det er mærkeligt, at man i en andelsboligforening overhovedet ikke har indflydelse på, hvilke lejere der kommer i boligforeningen. Vi synes jo, at når man bor en andelsforening, så skal man tage hensyn til de øvrige beboere, og beboerne her i foreningen er ikke interesseret i at få en pub ind i bygningen. Der er holdt utallige møder, og vi har holdt ekstraordinære generalforsamlinger om det her, siger Jens Kramhøft til TV 2 Lorry og fortsætter:

- To millioner er en belastende udgift for os. Hvis vi skal betale to millioner, så er der flere andre ting, vi ikke kan gøre.

Ejeren af lokalerne John Lindgreen bekræfter, at der er et erstatningskrav fra hans virksomhed I/S Torvet 6 I/S til andelsboligforeningen, men han ønsker ikke at kommentere beløbets størrelse. Han mener dog, at et erstatningskrav er rimeligt.

- Vi ejer ikke bygningen for vores blå øjnes skyld. Når vi er forhindret i at leje bygningen ud, så må de få et erstatningsansvar, siger John Lindgreen til Frederiksborg Amts Avis.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra medejer af Old Irish Pub Kristian Blak, som også er medindehaver af den virksomhed, der driver diskoteket The Gap, der ligeledes ligger på Torvet i Hillerød.

Virksomhedens advokat Anders Gintberg Levin har samtidig afvist at kommentere sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere