S-tog aflyst onsdag og frem: Se ændringerne her

Hvis du rejser med offentlig transport mellem Gentofte og Hillerød vil du de kommende dage opleve længere rejsetid.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Onsdag og frem til søndag den 28. maj er der planlagt sporarbejde på Linje B mellem Gentofte og Hillerød. Det betyder, at s-toget er aflyst, og DSB har i stedet indsat såkaldte togbusser.

Togbusser

DSB indsætter busser, hvis toget ikke kører. Busserne kører i udgangspunktet til de samme stationer, som toget ellers ville gøre og holder holder almindeligvis lige uden for stationen eller tæt ved.

Sporarbejdet skyldes, at der skal skiftes signalprogram på strækningen. Det sporskiftesystem, der lige nu er i Hillerød, stammer nemlig fra 1950'erne. 

 

Ifølge Banedanmark vil det nye sporskiftesystem have flere fordele. Eksempelvis regner de med, at man vil opleve et markant fald i antallet af forsinkelser, da 50 procent af alle forsinkelser i dag skyldes signalfejl. Udover færre forsinkelser vil der også kunne køre flere tog, end der gør i dag, og på sigt er det meningen, at systemet selv skal forudse og forhindre forsinkelser i at sprede sig til andre tog.

Sådan kører togbusserne

24. maj:
04:30 - 9:30: Togbusser mellem Holte og Hillerød.  
9:30 - 14:00: Togbusser mellem Gentofte og Hillerød.
14:00 - 19:00: Togbusser mellem Gentofte og Hillerød. Hvis du skal til Lyngby eller Holte, skal du skifte til direkte Togbus fra Hellerup. Skal du til Allerød eller Birkerød, kan du med fordel tage S-tog linje A til Farum, hvorfra vi kører direkte Togbusser til/fra Allerød/Birkerød.

24.-28. maj:
Togbusser mellem Gentofte og Hillerød

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik