Regionsråd beder om flere penge til nyt hospital

Byggeriet af det nye supersygehus i Hillerød bør have tilført flere midler, mener regionsrådet. To sundhedsministre har tidligere sagt nej.

03:06

Video: Region Hovedstaden

Første gang fik de nej. Anden gang lige så. Men måske er tredje gang lykkens gang for regionsrådet i Hovedstaden.

I hvert fald forsøger regionen nu at få lov til at bruge sine egne penge til at afværge besparelser på byggeriet af det nye supersygehus i Hillerød.

I et brev til fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) beder et enigt regionsråd om lov til at bruge mere end de 4,2 milliarder nutidskroner, som er budgetteret til Nyt Hospital Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Læs også Supersygehus i Hillerød bliver mindre super

Vi skal kunne bygge ordentlige hospitaler, der er fremtidssikrede, så vi ikke senere skal ud i at opføre pavilloner og halve løsninger, som vi kender fra vores nuværende hospitaler. 

Jens Mandrup (SF), medlem af regionsrådet i Hovedstaden

SF: Vi skal have fremtidssikrede hospitaler

De ekstra millioner skal bruges til at sikre et produktionskøkken og til at sikre, at de 92 senge og 25 ambulatorielokaler, der er sparet væk, alligevel bliver til noget.

- Vi skal kunne bygge ordentlige hospitaler, der er fremtidssikrede, så vi ikke senere skal ud i at opføre pavilloner og halve løsninger, som vi kender fra vores nuværende hospitaler. Det er ikke godt nok, sagde SF’s regionsrådsmedlem Jens Mandrup under debatten på regionsrådsmødet tirsdag.

Færdigt i 2021

Det er regeringsomdannelsen i november sidste år, der er baggrunden for, at regionsrådet for tredje gang forsøger sig med en appel til regeringen.

Det nye supersygehus i Hillerød ventes at stå færdig i 2021 og får et samlet areal på 112.500 m2.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik