Populært kræmmermarked lukker

Hillerød kræmmermarked lukker i 2019, for der skal bygges nyt supersygehus på grunden, hvor kræmmermarkedet bliver holdt.

I år holdes Hillerød Kræmmermarked for 35. gang, og hvert år besøger mellem 60-70.000 mennesker markedet for at gøre gode kræmmerkøb, prøve forlystelser og høre musik. 

Men næste års marked bliver det sidste, for Nordsjællands nye supersygehus skal ligge på området.

Bestyrelsen i Støtteforeningen Hillerød Kræmmermarked havde ansøgt byrådet om cirka 10,5 millioner kroner til en ny kræmmerplads, men byrådet vil ikke afsætte beløbet. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

En fremtidsholdbar løsning

Netop fordi støtteforeningen mente, at det var mange penge at bruge på en plads, der kun bliver brugt få uger om året, havde de alternativt foreslået, at man i stedet brugte arrangørkræfterne på to andre arrangementer, der skal skaffe penge til byens foreninger, ligesom kræmmermarkedet gør. Det havde de søgt om 4,2 millioner kroner til. 

Byrådet godkendte dog i stedet at udbetale knap en million kroner, som kommunen skylder foreningen i investeringer på den nuværende plads. Dertil laves et anlægsønske til budget 2018-21 på mellem en og tre millioner kroner som startkapital til den nye aktivitet.

- Det er vigtigt at finde en fremtidsholdbar løsning. Det er rigtig vigtigt, at det, vi beslutter, er noget, der holder i mange år for Hillerød Kommune og alle de foreninger, der er involveret. Det er derfor, at vi har bakket op om et anlægsønske ved det kommende budget, og det skal gennemarbejdes i tæt dialog med alle aktører, sagde medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Hanne Kirkegaard (V) til Frederiksborg Amts Avis. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere