Populært kræmmermarked lukker

Hillerød kræmmermarked lukker i 2019, for der skal bygges nyt supersygehus på grunden, hvor kræmmermarkedet bliver holdt.

00:20

I år holdes Hillerød Kræmmermarked for 35. gang, og hvert år besøger mellem 60-70.000 mennesker markedet for at gøre gode kræmmerkøb, prøve forlystelser og høre musik. 

Men næste års marked bliver det sidste, for Nordsjællands nye supersygehus skal ligge på området.

Bestyrelsen i Støtteforeningen Hillerød Kræmmermarked havde ansøgt byrådet om cirka 10,5 millioner kroner til en ny kræmmerplads, men byrådet vil ikke afsætte beløbet. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Kræmmermarked trues af dyr flytning

En fremtidsholdbar løsning

Netop fordi støtteforeningen mente, at det var mange penge at bruge på en plads, der kun bliver brugt få uger om året, havde de alternativt foreslået, at man i stedet brugte arrangørkræfterne på to andre arrangementer, der skal skaffe penge til byens foreninger, ligesom kræmmermarkedet gør. Det havde de søgt om 4,2 millioner kroner til. 

Byrådet godkendte dog i stedet at udbetale knap en million kroner, som kommunen skylder foreningen i investeringer på den nuværende plads. Dertil laves et anlægsønske til budget 2018-21 på mellem en og tre millioner kroner som startkapital til den nye aktivitet.

- Det er vigtigt at finde en fremtidsholdbar løsning. Det er rigtig vigtigt, at det, vi beslutter, er noget, der holder i mange år for Hillerød Kommune og alle de foreninger, der er involveret. Det er derfor, at vi har bakket op om et anlægsønske ved det kommende budget, og det skal gennemarbejdes i tæt dialog med alle aktører, sagde medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Hanne Kirkegaard (V) til Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også Sygehusbyggeri tvinger kræmmermarked ud i millionudgifter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?