Politikere til borgere: Hvad skal der ske med torvet?

Hillerød Kommune inviterer til borgermøde om planerne for Hillerød Torv. Der foreligger en plan, men den er på ingen måde endelig, lyder det fra politiker.

Torvet i Hillerød er langt fra så idyllisk, brugbart og lækkert, som det kan være.

På mange måder kan det bedst beskrives som en hældende plads med brosten, en asfalteret vej, der går langs bagsiden af torvet, og et område, der mest af alt bruges som gennemgang mellem den øvre og nedre del af gågaden.

Derfor har en gruppe nedsat af byrådet i kommunen nu undersøgt, hvordan torvet kan få den plads i bybilledet, som den med sin centrale placering ud til slotssøen med udsigt mod Frederiksborg Slot inviterer til.

Torvet i profil.
Torvet i profil.
Foto: Hillerød Kommune
Torvet i profil.
Torvet i profil.
Foto: Hillerød Kommune

Torvet skal være et naturligt samlingssted

- Noget af torvet har været en gammel parkeringsplads. Og så bliver det nærmest delt mellem den øvre og den nedre del af gågaden. Det er forvirrende og uens i sit udtryk, lyder det fra Dan Riise (V), som er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

Gruppen har set på mulighederne og fået artikekter til at give deres bud på det perfekte torv, men selvom forslaget er godt ifølge Dan Riise (V), er den på ingen måde fastlagt endnu.

- Vi vil gerne snakke med hele byen om det. Og så må vi bagefter beslutte, hvad vi synes der skal ske, siger Dan Riise til TV 2 Lorry.

Hillerød Kommune inviterer derfor til borger- og debatmøde om torvets fremtid onsdag den 19. september klokken 19-21 på rådhuset, hvor borgerne også kan høre nærmere om det forslag, der er blevet udarbejdet.

Før i tiden var der slet ikke åbent ned til vandet ved Hillerød Torv. Her udgjorde statuen af Frederik VII slutningen af torvet.
Før i tiden var der slet ikke åbent ned til vandet ved Hillerød Torv. Her udgjorde statuen af Frederik VII slutningen af torvet.
Foto: Hillerød Kommune

Politiker: Vi vil høre, hvad folk synes om det hele

- Man kunne godt ønske sig, at det var noget smukt, som kunne vare i lang tid og som samtidig var brugbart til store events, lyder det fra Dan Riise, der samtidig påpeger, at kommunen har modtaget både positive og negative tilkendegivelser om planerne for et nyt torv.

- Man kan sige, at torvet skal fungere til hverdag, til fest og alt det ind imellem. Det her er et forslag til byen om, hvorvidt det er det her, vi skal gøre. Eller skal vi gøre noget helt andet - eller slet ikke skal gøre noget. Vi vil gerne høre, hvad folk synes om det hele, lyder det fra politikeren.

Du kan se meget mere om kommunens oplæg og helhedsplanen ved at klikke her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere