Ole er i beskyttet beskæftigelse: Det betyder rigtig meget for mig

Ny serie følger Ole Kann og hans kolleger. På vores ellers effektive arbejdsmarked, er der nemlig også plads til dem, der har brug for lidt mere tid.

31 årige Ole Kann triller rundt med kaffevognen, som han gør det hver onsdag. Det er hans ansvar at få de i alt 15 kaffemaskiner fyldt op.

- Jeg starter altid på anden sal, for hvis de mangler deroppe, så får jeg ren besked, siger Ole Kann.

Det at have en tilknytning til arbejdsmarkedet betyder alverden for Ole, der er på førtidspension.

 

quote Hvis ikke jeg havde et arbejde, ville jeg jo bare sidde derhjemme og være arbejdsløs.

Ole Kann, Kaffeansvarlig, Hillerød Rådhus

I TV 2 Lorrys serie "Plads til Alle" har vi fulgt i hælene på en række borgere fra Hundested og Hillerød, der af vidt forskellige årsager ikke kan varetage et arbejde på normale vilkår. Derfor er de i det, som hedder beskyttet beskæftigelse. Hver dag i denne uge kan du se et afsnit i nyhedsudsendelsen kl. 19.30. Du kan også allerede nu se hele serien her

Se første afsnit her:

Ole Kann står for at fylde kaffeautomaterne på rådhuset i Hillerød.

Paragraf sikrer et rummeligt arbejdsmarked.

Ifølge Det nationale forskningscenter for velfærd, har personer med et handicap en svagere tilknytning til arbejdsmarkedet end personer uden handicap. Et af de tiltag der er taget for at imødekomme den problemstilling skal findes i serviceloven. Her er paragraf 103 til for førtidspensionister som på grund af et fysisk eller psykisk handicap ikke kan varetage et arbejde på normale vilkår. Her er det kommunernes ansvar at sørge for, at denne gruppe mennesker også kan få et meningsfuldt arbejdsliv. Et af de steder det bliver tilbudt, er ved Center for beskyttet beskæftigelse i Hillerød.

- Vi har en meget bred gruppe af medarbejdere. Her er både folk med udviklingshæmning, medfødte hjerneskader, eller hjerneskader der er opstået senere i livet, man kan have været socialt udsat, autist eller fysisk handicappet, siger centerchef, Inge Engel Christensen.

Derfor kræver det også både pædagogiske egenskaber og tålmodighed, når man skal arbejde med medarbejdere som Ole.

quote Ved at vise lidt mere rummelighed, end vi forventer af andre almindelige mennesker på arbejdsmarkedet, så kan Ole faktisk klare en opgave, som den på rådhuset

Mike Birkedal, Center for beskyttet beskæftigelse, Hillerød

- Ved at vise lidt mere rummelighed, end vi forventer af andre almindelige mennesker på arbejdsmarkedet, så kan Ole faktisk klare en opgave, som den på rådhuset, siger Mike Birkedal, der har ansvaret for viceværterne, som er en del af det tilbud som Center for beskyttet beskæftigelse tilbyder.

Mere end bare arbejde

Når Ole ikke passer sit arbejde, kan han godt finde på at tage ned på Center for beskyttet beskæftigelse alligevel. De holder nemlig både fyraftensarrangementer og senest en fastelavnsfest.

- At vi kan være sammen om noget andet, og det at have gode kollegaer er jo mindst ligeså vigtigt som det stykke arbejde man får udført, og så gir det jo også en følelse af, at man er en del af noget, mener Inge Engel Christensen, og til det kan Ole Kann kun være enig.

- Vi spiller spil og har det godt sammen. Det er ikke bare arbejde, det er også fordi vi hygger os sammen, siger Ole Kann

Du kan se hvordan det går med årets tøndeslagning lige her:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere