Ny station vil gøre nordsjællændere 4,3 millioner kroner rigere

En ny analyse viser, at det kan være en god ide at renovere Nordsjællands kollektive trafikknudepunkt, Hillerød Station.

En samfundsøkonomisk gevinst på 4,3 millioner kroner om året.

quote Med en ombygning af Hillerød Station og udvidelse til Favrholm Station vil mange nordsjællændere kunne komme direkte med lokalbanen

 Sophie Hæstorp Andersen (S) 

Det står der på bundlinjen i en ny analyse, som Region Hovedstaden har fået udarbejdet af det rådgivende ingeniørfirma Moe, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Pengene bliver blandt andet hentet ved at lave en fuld ombygning af Hillerød Station, fordi det vil give en bedre sammenhæng med den nye Favrholm Station ved det kommende supersygehus. 

Der kan ifølge analysen samlet set spares 141.000 skift årligt på rejser til hospitalet.

Og det er især kommunerne Gribskov, Fredensborg og Helsingør, der vil få den største effekt, lyder det. 

Tilbage står det helt store spørgsmål om prioritering og finansiering, hvilket Folketingets Transportudvalg nu skal overbevises om.

Onsdag den 4. januar skal transportudvalget mødes med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og Hillerød-borgmester Dorte Meldgaard på Hillerød Station.

- Nyt Nordsjællands Hospital er ved at blive bygget - og så er det helt oplagt, at vi tænker god kollektiv transport til og fra hospitalet ind med det samme. Med en ombygning af Hillerød Station og udvidelse til Favrholm Station vil mange nordsjællændere kunne komme direkte med lokalbanen uden besværlige skift og ventetid undervejs, udtaler regionsrådsformanden til Frederiksberg Amts Avis. 

Det har været et brændende ønske i Region Hovedstaden, at Nordsjællands kollektive trafikknudepunkt, Hillerød Station, skal renoveres i nærmeste fremtid.

Man forventer nemlig, at der bliver 200.000 flere borgere i området frem mod 2030. 

Projektet til en ombygning af Hillerød station ventes at koste op mod 400 millioner kroner, så der skal alligevel gå nogle år, før at investeringen er tjent hjem igen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere