Ny multiarena åbner i år: "Giver sådan en wauw-effekt," siger direktør

Hillerød Arena åbner i 2019 med 8.800 kvadratmeter, som er klar til at blive indtaget af sportsarrangementer, koncerter og andre store events.

2019 bliver året, hvor Hillerød og resten af Nordsjælland får en ny, moderne multiarena med 3.000 siddepladser og et byggebudget på svimlende 115 millioner kroner.

quote Det giver sådan en wauw-effekt, når man står nede på hjørnet og kigger på det

Carsten Larsen, direktør i FrederiksborgCentret

Hvis alt går efter planen åbner Hillerød Arena til december, men allerede nu er forventningens glæde begyndt.

Den 20. februar fejres der nemlig rejsegilde, når murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen er endelig rejst på den 8.800 kvadratmeter store multihal.

- Det skrider fremad med byggeriet, og allerede nu kan man se det, der venter. Det giver sådan en wauw-effekt, når man står nede på hjørnet og kigger på det, siger Carsten Larsen, direktør i FrederiksborgCentret til TV 2 Lorry.

Her ses en illustration af, hvordan den nye multihal kommer til at se ud udefra.
Her ses en illustration af, hvordan den nye multihal kommer til at se ud udefra.
Foto: FrederikborgCentret - pressefoto

Multihal med stort potentiale

Multihallen bliver en udvidelse af FrederiksborgCentret, der ligger på et 80.000 kvadratmeter stort areal i Hillerød, hvor der blandt andet er idrætshaller, svømmehal, motionscenter, udendørs idrætsanlæg og kommunalt sundhedscenter.

Det har længe stået højt på FrederiksborgCentrets ønskeseddel at få en arena, hvor der kan spilles store håndboldkampe og koncerter og afholdes events og konferencer.

- Når for eksempel Nordsjælland Håndbold spiller hjemmekampe er 800 siddepladser – hvor de 300 er på halgulvet – for lidt, ligesom vi også kunne sælge flere billetter til koncerter med mellemstore navne og teaterforestillinger, siger Carsten Larsen.

Gulvarealet i den nye hal bliver 2.632 kvadratmeter stort, og størrelsen sammenholdt med de gode tv-faciliteter gør, at der kan afvikles landskampe og opvisningskampe under rigtig gode forhold. Ligesom firmaevents, årsmøder og kongresser vil få bedre muligheder.

Desuden indrettes der VIP-lounge, skybokse og et sportsvandrerhjem med ti værelser og i alt 40 senge, så eksempelvis træningssamlinger får bedre forhold.

FrederiksborgCentret har årligt omkring 1,1 million gæster og den nye arena vil helt givet forøge dette tal, forventer direktør Carsten Larsen.

Fakta om multihallen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere