Nordsjællands Politi fejler i tiltale: Voldelig stedfar går fri

En dom på fire måneders fængsel for vold slettes. Anklageskriftet, der blev fundet gyldigt i Retten i Hillerød, er for upræcist, siger Østre Landsret.

En nordsjællandsk mand var tiltalt og dømt for vold begået mod sin steddatter gennem flere år. Dommen lød i Retten i Hillerød på fire måneders fængsel - men nu slipper voldsmanden for at ruske tremmer.

Det sker, efter Østre Landsret i dag afviste at afsige dom i sagen. Her fandt de, at anklageskriftet, der er udarbejdet af anklagere fra Nordsjællands Politi, var for upræcist til, at der kunne afsiges dom.

Derfor ville landsretten ikke tage stilling til, om manden igen og igen har mishandlet steddatteren. Ifølge Ritzau fremgår det af dommen, at straffesagen afvises for domstolene. 

I første omgang fandt retten i Hillerød dog ingen problemer med tiltalen. Her blev manden kendt skyldig efter ti vidneforklaringer i retten, hvilket i november sidste år resulterede i fire måneders fængsel.

Manden nægtede sig dog skyldig og ankede derfor dommen til landsretten - hvilket endte med at frikende ham for tiltalen på grund af juridiske teknikaliteter.

I Østre Landsret kritiserede hans forsvarer, advokat Anders Boelskifte, især den måde, som tiltalen er formuleret på. Ifølge loven har den tiltalte nemlig krav på at få en præcis beskrivelse af den lovovertrædelse, som han eller hun beskyldes for at have begået.

Det indbefatter for eksempel også fremgangsmåde, sted og tidspunkt. 

I sagen fra Nordsjælland står der i anklageskriftet, at volden skal være begået i talrige tilfælde "mellem 2011 og omkring den 12. januar 2015."

Konkret skal den nu 14-årige steddatter være blevet udsat for lussinger. Desuden blev hun knebet i huden og hevet hen ad gulvet, så hun ramte en væg, hævdes det.

Men landsretten er enig med forsvareren i, at anklageskriftet mangler en nærmere beskrivelse af den påståede vold forud for 12. januar 2015.

Derfor har den tiltalte ikke haft mulighed for at vide, hvad tiltalen går ud på. Manglen indebærer, at han ikke har kunnet tilrettelægge sit forsvar, fastslår dommerne.

De har derfor besluttet at ophæve byrettens dom.

I dommen noteres det samtidig, at anklagemyndigheden ikke har fremlagt en ændret tiltale, som kunne danne grundlag for en ny behandling af byretten. Konsekvensen er, at sagen helt afvises fra domstolene, skriver Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere