Livsfarlig medicin stjålet fra sygehus

Fra Hillerød Sygehus er der natten til tirsdag blevet stjålet stærk medicin, som politiet beskriver som "meget, meget farligt at indtage".

Foto: Lars Helsinghof Bæk / Scanpix

Der er blevet stjålet 10 ampuller af 100 mikrogram og 10 ampuller af 500 mikrogram meget stærk, smertestillende medicin på Hillerød Sygehus.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Læs også Kvinde fængsles for dødsvold: Stak mand i ansigtet

Det er medicinen "Fentanyl", der er blevet stjålet natten til tirsdag.

På sygehuset bruger man fentanyl mod stærke smerter og til bedøvelse, men politiet skriver, at medicinen kan have en dødelig effekt, når den bliver indtaget.

- Det er meget, meget farligt at indtage. Ifølge embedslægen skal der ikke meget til, før man afgår ved døden, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Jan Hedager, til TV 2 Lorry.

Læs også Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland

Medicinen er flydende og opbevares i klare glasampuller. De var låst inde i en skuffe og lå i to æsker, da de blev stjålet, med 10 ampuller i hver, men skuffen er brudt op, og på den måde har tyven fået adgang til medicinen.

- Vi har endnu ingen mistanke om, hvem der kunne have stjålet medicinen. Men man kan ikke udelukke, at det er noget, nogen forsøger at sælge videre. Måske fordi de ikke ved, hvad det er, siger Jan Hedager.

Nordsjællands Politi opfordrer alle, der kunne have set medicinen, til straks at kontakte dem på telefon 114.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik