Legepladser fyldt med glasskår: Nu siger forældre fra

Hillerøds politikere må gøre noget, lyder det fra forældrene. Borgmester vil ikke love de unge et nyt sted.

Knuste glasflasker i sandkassen og ødelagte bænke.

Det er hvad forældre i Skævinge er blevet vant til at se - på børnenes legepladser. Der bliver nemlig både holdt fester og begået hærværk ved flere af byens daginstitutioner.

I denne weekend er det gået ud ud over Klub Maxi.  

- Efter en weekend så er der glasskår og der er væltede krukker og der er smadrede vinduer, siger Heidi Lykke Kjærsgaard, der er forælder.

Og det er ifølge forældrene snarere reglen end undtagelsen, når børnene kommer tilbage efter weekend.

- Det er decideret farligt for vores børn at der ligger glasskår i sandkasserne. Der er smadrede flasker op ad rutsjebanen.

Idrætsformand: Giv dem et andet sted

Efter stor debat på den lokale Facebook-side 'Skævinge - Ordet er dit' kommer der nu et nødråb til politikerne i Hillerød.

- Vi bliver nødt til at have noget hjælp jeg som forældre kan ikke løse det, siger Malene Lauritsen, der er næstformand for bestyrelsen for dagplejen i Hillerød Kommune.

Løsningen kan ifølge Lasse Petersen, der er formand for den lokale idrætsforening, være at give de unge et sted hvor de kan opholde sig.

- De har et område nu noget de kalder Svellerne, som jeg synes har været et godt udgangspunkt der er også der hvor vi lige har holdt Danmark Dejligst og det er stort nok til måske at bygge et større shelter eller en overdækning til at de kan være der, siger Lasse Petersen til TV 2 Lorry.

Forældre vil i dialog

Forældrene lægger op til at gå i dialog med de unge.

- Jeg har heller ikke noget mod at de sidder her hvis de kan finde ud af at rydde op efter sig og hvis de ikke smadrer, ødelægger og raserer alle børnenes ting. Det gør de så. Jeg er helt enig i at der skal en dialog i gang om hvad det er, der er brug for for, at de unge mennesker her i byen, så de lader være, siger Heidi Lykke Kjærsgaard.

Og så vil forældrene gerne have borgmester Dorte Meldgaard, Kons., på banen.

- Om nogen så må hun være den der kan tage hånd om det. Og i hvert fald sætte de forskellige forvaltninger i gang, siger Malene Lauritsen.

Borgmester: Ærgerligt at låse pladserne af

Borgmesteren vil nu undersøge, hvad der kan gøres. Men hun siger allerede nu, at hun ikke er begejstret for at låse legepladserne af, når daginstitutionerne lukker.

- Hvis vi skal gribe til den slags og sige, at vi låser klokken 17 - og så er der ingen der kan bruge den, fordi der er mange andre børn, der også kan have glæde af at bruge legepladserne efter lukketid og i weekenderne, vil jeg synes, det er rigtig ærgerligt, fordi det er nogle få, der ikke kan opføre sig ordentligt, siger hun til TV 2 Lorry.

Men det kan blive konsekvensen. 

- Jeg kan ikke sige, at det ikke bliver konsekvensen. Jeg vil bare sige, at det er rigtigt ærgerligt, hvis det skal ske.

Med hensyn til at finde et alternativt sted, hvor de unge kan opholde sig, siger hun: 

- Det er ikke noget, vi har talt om, så det kan jeg ikke sige, om kommunen er villig til, siger hun.

Se hele interviewet med Hillerøds borgmester herunder:

Hillerøds borgmester afviser at låse legepladserne efter lukketid, men vil gerne se på andre løsninger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nabohjælp

Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

20180802-143300-2-1920x1333we

Genåbning giver affald: "Vi har brug for jeres hjælp"

Artikelfoto01

playIdrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere