Kræmmermarked trues af dyr flytning

To nye aktiviteter skal erstatte kræmmermarked i Nordsjælland, foreslår markedet selv. Kommunen vil nu regne på flytningen af markedet igen.

Hillerød Kræmmermarked, der hvert år trækker 60-70.000 besøgende til, skal i 2019 flytte på grund af det kommende supersygehus, skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

Ifølge beregninger fra kræmmermarkedets støtteforening ville flytningen til det udpegede areal på Peder Oxes Alle koste knap seks millioner kroner. Men nu har Hillerød Kommunes rådgiver gennemgået skitseforslaget og er landet på 10 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selvom bestyrelsen bag Hillerød Kræmmermarked håber, at byrådet vil bevilge pengene, så anerkender den, at det er mange penge, og foreslår derfor, at Hillerød Kræmmermarked erstattes af to nye aktiviteter med samme formål - nemlig at skaffe penge til foreningerne.

quote Hvis det ikke vil kunne lade sig gøre at få pengene, så vil vi gerne bibeholde foreningen og lave noget andet for byen, som også er til glæde og gavn for byen og foreningerne

Claus Andreassen, bestyrelsesformand, Hillerød Kræmmermarked

Julemarked eller byfest

De to nye aktiviteter kunne eksempelvis være et kæmpe julemarked og en videreudvikling af Hillerød Slotssø Byfest, men det er ikke endelig afklaret hvilke alternative aktiviteter, der kunne være relevante og som kunne skabe det ønskede overskud.

- Det vigtigste for bestyrelsen er, at foreningerne kan fortsætte med at lave en indtjening. Drømmescenariet er at få de 10 millioner, men det er rigtig mange penge, det anerkender vi. Hvis det ikke vil kunne lade sig gøre at få pengene, så vil vi gerne bibeholde foreningen og lave noget andet for byen, som også er til glæde og gavn for byen og foreningerne, fortæller bestyrelsesformand for Hillerød Kræmmermarked, Claus Andreassen.

Borgmester: Vi kommer med noget gennemarbejdet

Politikerne i økonomiudvalget vender imidlertid tommelfingeren nedad til kræmmermarkedets udspil og vil nu betale 250.000 kroner for teknisk rådgivning og bistand til at udarbejde et nyt og billigere forslag.

- Anlægsønsket udgår, og i stedet kommer et nyt anlægsønske ind, som handler om, at vi skal have lavet dispositionsforslag og dertil hørende anlægsbudget. Et mere kvalificeret anlægsbudget. Det skal være ordentligt gennemarbejdet, så vi ved, hvad skal tage endelig stilling til, siger borgmester Dorte Meldgaard (K) til Frederiksborg Amts Avis.

Hos støtteforeningen er man glad for, at kommunen udarbejder et nyt forslag. Foreningen anfører, at den fra starten var imod at skulle udføre beregningerne, da man ikke har kompetencen til det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere