Kræftafdeling i Hillerød er reddet

Der er ikke politisk flertal for forslag om at fjerne behandling med kemoterapi fra Nordsjællands Hospital.

Den socialdemokratiske gruppe i Region Hovedstadens regionsråd kan ikke tilslutte sig en beslutning om at lukke Onkologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital.

Det oplyser partiets gruppeformand Leila Lindén til Frederiksborg Amts Avis. Dermed kan der ikke længere samles et politisk flertal for en lukning.

Planen om en lukning af afdelingen og en centralisering af al kræftbehandling på Rigshospitalet og Herlev Hospital var et af flere forslag til revision af Hospitals-og Psykiatriplan 2020, som var i høring frem til sidste uge.

Og høringsperioden har gjort indtryk, siger Leila Lindén ifølge avisen.

- Der er i høringsperioden blevet rejst en række relevante spørgsmål om udviklingen i antallet af nye kræfttilfælde i forhold til, hvor mange patienter Region Sjælland selv ønsker at behandle, og hvor mange Region Sjælland-patienter, man ønsker at få behandlet i Region Hovedstaden, siger Leila Lindén.

Hun peger samtidig på, at der i disse år er en rivende udvikling inden for kræftbehandlingen.

- I vores region er der projekter og forsøg i gang med at lette patienternes behandling ved at anvende kemoterapi i patienternes eget hjem. Dette kan føre til betydelige ændringer i hele organiseringen af kræftbehandlingen. Vi mangler endnu svar på, hvilke konsekvenser denne nye behandlingsform vil få, siger hun.

Socialdemokraterne har 13 ud af 41 pladser i regionsrådet, samtidig har De Konservative med fem pladser allerede meldt ud, at de vil bevare kræftafdelingen i Hillerød. Også Enhedslistens fem mandater støtter at bevare kræftbehandlingen lokalt i Nordsjælland, oplyser partiets gruppeformand Susanne Langer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere