Kommune tvinger naboer til at sælge deres jord til hospital

To af i alt seks grundejere vil ikke sælge deres jord. Men det tvinges de nu til, fordi Hillerød Kommune eksproprierer deres grunde.

Illustration af Nyt Hospital Nordsjælland Foto: Region Hovedstaden

Syd for Hillerød ligger 31 hektar jord, hvor Nyt Hospital Nordsjælland skal ligge på.

Jorden er ejet af seks private lodsejere og Hillerød Kommune. Jordejerne skal sælge deres jord inden byggeriet kan gå i gang.

Det har tre allerede gjort, og en er ved at lave en salgsaftale. Men to har definitivt sagt nej til at sælge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vi vil nu bede Hillerød Kommune om at igangsætte en ekspropriation af de to resterende ejendomme

Henrik Schødtz, vicedirektør på Nordsjællands Hospital

Det betyder dog ikke, at byggeriet går i stå. Det nye hospital tager bare stærkere medicin i brug. 

Læs også Supersygehus: Naboer bekymrede for fremtiden

- Vi vil nu bede Hillerød Kommune om at igangsætte en ekspropriation af de to resterende ejendomme, siger vicedirektør på Nordsjællands Hospital, Henrik Schødtz til Frederiksborg Amts Avis.

Delvist salg

Region Hovedstaden har siden juni forhandlet med de private lodsejere, der ejer 88 procent af jorden mellem Hillerøds sydlige bebyggede udkant og Overdrevsvejen. Der er udarbejdet mæglervurderinger og fremsat købstilbud i flere omgange.

Læs også Supersygehus i Hillerød bliver mindre super

Men fordi hospitalet kun vil købe noget af lodsejernes grund, er de bekymret for at sælge. Et delvist salg kan nemlig påvirke værdien af resten af deres ejendom.

- Vi kan nøjes med at erhverve den jord, der ligger inden for projekt­området, siger Henrik Schødtz til Frederiksborg Amts Avis.

Tilbage står fortsat Hillerød Kommunes 12 procent af jorden. Nyt Nordsjælland Hospital vil nu indlede forhandlinger om kommunen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik