Kloaksag i Hillerød: 90 boligejere i klemme

Det er endnu uvist om Hillerød Kommune vil give kompensation til 90 boligejere, der har været tvunget til at betale for separatkloakering.

100 utilfredse borgere fra Hillerød stillede i foråret spørgsmål til byrådspolitikerne i Hillerød vedr. seperatkloakering.

Titusindvis af danske boligejere bliver i disse år pålagt at adskille regn- og spildevand, for at undgå oversvømmelser og fyldte kloakker ved skybrud. 

Men en såkaldt seperatkloakering kan blive en dyr fornøjelse og let løbe op i over 100.000 kroner, og derfor har der været palaver i Hillerød, hvor mange boligejere selv har stået med en større del af regningen i et omfattende kloakeringsprojekt. 

Nu er 90 borgere så kommet i klemme i Skævinge, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Læs også 3 gode råd til billigere separatkloakering

Socialdemokraterne og Venstre har nemlig indgået en aftale, der betyder, at borgerne i Gørløse, Uvelse-Lystrup og den østlige del af Hillerød slipper for tvungen seperatkloakering. 

De kan altså droppe projektet, hvis de ikke har råd til at betale nu og her. 

Samme ordning gælder dog ikke husejerne i Skævinge, fordi projekterne her er kommet for langt, mener politikerne i Hillerød Kommune. 

Det får flere borgere til at kræve kompensation. 

Læs også Stor forskel på hvor man tvinges til kloak-regning

Parret Jacob Steen Nielsen og Helene Tornhøj Pedersen fra Skævinge har eksempelvis allerede brugt 50.000 kroner på at separatkloakere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Som det ser ud nu, er det en rigtig skidt ide, hvor det er 90 borgere, der skal have kæmpe udgifter. Politikerne siger, at det er fordi, vi er færdige, men det er vi jo ikke. Jeg tror rent faktisk, at det kun er én, der er helt færdig, siger Jakob Steen Nielsen. 

Gruppeformand Peter Frederiksen fra Venstre oplyser, at det endnu er uvist, om kommunen vil betale en erstatning. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik