Kemoterapi foreslås flyttet fra Hillerød

Nordsjællandske kræftpatienter kan fremover komme ud på en længere køretur, når de skal have behandlling med kemoterapi. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I følge et administrativt forslag til revision af regionens Hospitals og Psykiatriplan, skal al kemoterapi-behandling i regionen fremover samles på enten Rigshospitalet eller Herlev Hospital. Som det er i dag skal nordsjællandske kræftpatienter i forvejen på et af de to hospitaler, når de skal i strålebehandling.

- I dag tilbyder den onkologiske afdeling på Nordsjællands Hospital undersøgelse, diagnose og kemoterapi-behandling - men der foretages ikke strålebehandling. Et af argumenterne for eventuelt at samle kræftbehandlingen på færre afdelinger er, at man så kan tilbyde både kemoterapi og strålebehandling på samme hospital, hvilket giver nogle patienter et mere sammenhængende patientforløb, siger vicedirektør Peter Mandrup Jensen, Nordsjællands Hospital.

Han understreger, at flytningen, hvis den realiseres, vil gælde patienter i aktiv behandling. Nogle undersøgelser og kontroller, samt den palliativ behandling, vil fortsat skulle finde sted på Nordsjællands Hospital.

Nordsjællands Hospital har i dag cirka 2500 kræftpatienter tilknyttet hospitalets onkologiske afdeling. Sidste år foretog afdelingen 20.000 ambulante behandlinger, ligesom der årligt er cirka 1400 indlæggelser.

Forslaget til en revision af hospitalsplanen har været behandlet i regionens Kræftudvalg og Sundhedsudvalg. Planen er at regionsrådet til februar beslutter at sende planen ud i tre måneders høring, før en endelig vedtagelse.

- Det grundlæggende formål med forslaget om at samle den kliniske onkologi på færre hospitaler er at sikre mere sammenhængende patientforløb, hvilket er en god intention. Men jeg ser frem til at læse høringssvarene, siger formand for kræftudvalget, Mette Abildgaard (K) til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik