Ingen planer juleaften? Her holder de "jul for alle" i klubhuset

I Hillerød holdes der i år gratis juleaften for alle voksne, børn og familier, der vil holde en anderledes jul med andre Hillerødborgere.

Hvis du bor i Hillerød og ikke har nogen at danse om juletræet med den 24. december, så inviterer DGI Nordsjælland til fælles juleaften.

Arrangementet er gratis for deltagerne og afholdes i klubhuset på Hillerød Stadion, hvor der er mad, underholdning og julehygge til alle. Desuden vil der vil blive uddelt gaver til alle deltagere under 18 år.

- Kort sagt kan man sige, at det er jul for dem, som ikke har noget sted at være juleaften, siger Peter Bennett, der er programleder for inklusion hos DGI Nordsjælland.

- Det er dog ikke kun en hjælp til de socialt udsatte, for tilbuddet gælder også for dem, der for eksempel lige er flyttet til, og som ikke lige har et netværk af familie og venner omkring sig. Det er både for den hjemløse men lige så meget for den enlige mor. Desuden kommer der også familier, som i år har tænkt at holde en anderledes juleaften med en masse andre mennesker, uddyber Peter Bennett.

Plads til 130 personer

I alt er der plads til omkring 130 deltagere, og i skrivende stund er allerede 80 tilmeldt den fælles juleaften. En del af deltagerne er også frivillige, der får hjulene til at løbe rundt.

De frivillige bliver inddelt i fire grupper, så der er folk i køkkenet, nogle der står for at pynte op, en gruppe der står for serveringen og så en transportgruppe, der sørger for at køre folk til og fra arrangementet, hvis der er udfordringer med transporten.

En gruppe frivillige, der hjælper til juleaften har allerede holdt et indledende møde om den forestående indsats. Med til mødet var blandt andre Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen, Soc.dem.
En gruppe frivillige, der hjælper til juleaften har allerede holdt et indledende møde om den forestående indsats. Med til mødet var blandt andre Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen, Soc.dem.
Foto: DGI Nordsjælland

Det er andet år, at DGI organiserer ’Juleaften for alle’ i Hillerød. Sidste år regnede man ikke med, at der ville komme mere end 50 personer, men man endte pludselig med at være 130. Og baseret på erfaringerne sidste år har man altså sat den foreløbige grænse der, så man ikke løber tør for pladser i klubhuset på Hillerød Stadion.

DGI smider selv penge i arrangementet, men der er også mange andre bidragsydere fra hele Hillerød - blandt andet fra en foreninger, fonde og erhvervsdrivende i byen – der har været med til at få arrangementet op at stå.

Og Peter Bennett glæder sig over den store støtte fra de mange kanter og de kræfter, som de frivillige lægger i det.

- Man kan godt kalde det for et sammenskudsgilde, som hele byen er gået sammen om. Vores rolle er så at koordinere og samle alle ender og samarbejdspartnere.

- Vi havde ikke en frivilliggruppe sidste år, så der stod DGI meget alene med det hele, men i år er det organiseret meget bedre, og tanken er, at det skal være de frivillige, der driver arrangementet fremadrettet, siger han.

Ønsker du selv at være frivillig, kan du finde kontaktoplysninger her.

Programmet for arrangementet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere