Ingen alkohol her: I Hillerød løber de studiestarten i møde

Årets nye 1.g’ere trækker i regntøj og løbesko for at fejre studiestarten.

Studiestart forbindes ofte med store mængder alkohol. Det vil Nordsjællands største uddannelsesby, Hillerød, gøre op med. De inviterede 2600 nye studerende ud på en fem kilometer lang tur rundt om Slotssøen.

Det er tredje år i træk, at de studerende løber studierne i gang, men i år er der lagt fokus på alkohol. Uddannelserne i Hillerød har nemlig indgået et samarbejde om at sænke unges indtagelse af alkohol. Derfor vil Ivar Lykke Ørnby, uddannelsesdirektør i KNord, med løbet sende et klart signal om, at stoffer, alkohol og skolegang ikke hænger sammen:

-Det er vigtigt at vi skiller skoletiden ad fra festtiden. Vi har derfor inviteret dem ned til at løbe en tur i slotsparken, for at de også kan lære byen at kende.

Udover at sætte fokus på de unges alkoholforbrug, håber arrangørerne på, at de studerende på løbeturen bliver inspireret til at bruge Hillerøds by til andet end druk.

Tidligt i mål - tidligt fri

Eleverne var hurtigt gennem ruten. Muligvis var der noget andet end det dårlige vejr, der gav ekstra fart i benene. Løbeturen talte nemlig som en skoledag, og eleverne fik først fri, når de krydsede målstregen.

På de fem kilometer kom de nye studerende rundt om Slotssøen og sluttede på torvet i Hillerød, hvor DJ Slavensky bød op til regndans efter præmieoverraskelserne.

-Vi har ikke noget imod at, hvis man er gammel nok, drikker noget alkohol, men det gør man i sin fritid - ikke i skoletiden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere