Højhuse i Hillerød får måske taget toppen af

Et milliardbyggeri i Hillerød bliver måske væsentlig mindre højt end planlagt.

Forvaltningen i Hillerød Kommune er parat til at fjerne de øverste etager fra M. Goldschmidt Holdings (MGH) fire milliarder kroner store boligprojekt Frederiksbro på Møllebrogrunden tæt på Hillerød centrum.

Det sker efter, at kommunen i sin egen miljøvurdering vurderede, at projektet - med fem 15 etagers højhuse og et på 10 - vil fremstå dominerende og tage fokus fra tårnene på Frederiksborg Slot som vartegn for Hillerød By. Samtidig har et stort antal høringssvar kritiseret højden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tirsdag aften skal politikerne i kommunens tekniske udvalg tage stilling til sagen, der siden skal forelægges byrådet.

Til politikerne har forvaltningen udlagt tre modeller: en hvor fire af de seks ønskede højhuse er i 11 etager og to er i 10 etager, en hvor tre af højhusene er i 15 etager og tre er i 10 etager, og en hvor højhusene beholder højden.

Projektdirektør i MGH Ulrik Bebe ser dog ikke nogen grund til, at høringssvarene skulle ændre på politikernes stillingtagen til sagen.

- Jeg forventer, at politikerne gennemfører lokalplanen i den udstrækning, den er. Det er ikke forvaltningen, der beslutter den slags ting, siger Ulrik Bebe til Frederiksborg Amts Avis.

Han henviser til, at kun én af byrådets 27 politikere stemte imod lokalplanforslaget, da det blev sendt i høring i efteråret.

Ulrik Bebe har ingen kommentar til, om MGH vil kunne gennemføre projektet med lavere huse, og en dermed lavere byggeprocent. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere