Hillerød: Venligboliger duer ikke

Planerne om at bygge små annekser til flygtningene - de såkaldte venligboliger - fungerer ikke, lyder det fra Hillerød Kommune.

Visionen var, at flygtningefamilier skulle bo i et anneks, en såkaldt venligbolig, i haven hos private borgere i Hillerød.

Det var i hvert fald den idé, som et flertal i økonomiudvalget i Hillerød nikkede ja til at få undersøgt nærmere tilbage i februar. Venligboligerne, som er færdigbyggede annekser med køkken og bad, skulle både hjælpe kommunen med at løse problemet med at finde boliger til flygtningene og samtidig gavne integrationen.

Opfylder ikke krav til helårsbeboelse

Men det første udkast på Venligboliger, som Hillerød Kommune har modtaget, lever ikke op til alle de krav, der er til helårsbeboelse.

 - De opfylder ikke bygningsreglementet, og de lever ikke op til krav om helårsbeboelse, siger borgmester i Hillerød Dorte Meldgaard (K) til Frederiksborg Amts Avis.

Flere kommuner har vist interesse for ideen om venligboliger i et forsøg på at huse de mange flygtninge, som kommer til kommunerne, men der ikke indgået nogle bindende aftaler endnu, og ideen mangler også afklaring om bl.a. ejerforhold og finansiering, konkluderer undersøgelsen fra Hillerød Kommune.

Arkitekt: Vi kan løse det

Bag ideen om venligboliger står blandt andre arkitekt Søren Rasmussen fra ONV Arkitekter, og han vil nu vende tilbage til tegnebrættet.

Projektet om venligboliger i kommunerne er stadig kun i opstartsfasen, så alt er muligt, lyder det.

 - Det er vores klare opfattelse, at Venligboligerne vender tilbage til hver eneste kommune og opfylder de krav, som kommunerne måtte stille til boligerne, siger Søren Rasmussen til TV 2 Lorry.

Inden for 14 dage vil der ligge en mere præcis beskrivelse af projektet, tilføjer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere