Hillerød Storcenter droppet

Investoren bag Hillerød Storcenter, M. Goldschmidt Holding, opgiver at lave center i byen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På et lukket møde i aftes blev de politikere, der har stemt ja til et storcenter på Møllebrogrunden i udkanten af Hillerød, orienteret om, at centerplanerne er droppet.

De 14 byrådspolitikere fra Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Radikale Venstre, der står bag det smalle flertal for storcentret, var inviteret til mødet af M. Goldschmidt Holding.

Her fortalte investoren, at M. Goldschmidt Holding trækker sig fra centerprojektet. Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger skyldes det blandt andet, at investoren er bange for den politiske usikkerhed omkring projektet, og investoren vil i stedet bygge boliger på Møllebrogrunden, hvilket mødet i aftes skulle sikre politisk flertal for.

Dermed er otte års tovtrækkeri om det 90.000 kvadratmeter store center slut. Oprindelig var centret, som M. Goldschmidt Holding ville investere over en milliard kroner i, planlagt som et bigbox-center, men senest blev det med et knebent flertal vedtaget i byrådet, at M. Goldschmidt Holding kunne få lov til at lave et traditionelt center med en blanding af store og små butikker samt torvehaller, biograf, skøjtebane m.m.

Det omdiskuterede center har fået meget opmærksomhed og har mødt stor modstand ikke bare internt i kommunen, men også i andre dele af Nordsjælland. Fem kommuner har nedlagt et såkaldt veto mod Hillerød Storcenter. Handelslivet i Hillerød erklærede sig også som modstandere af projektet, da centret ville koste butikslukninger i gågaden.

Formand for Hillerød Shopping, Mads Pheiffer, blev både overrasket og glad over nyheden i aftes.

- Jeg synes, det er en god beslutning, og den kan vise sig at være meget rigtig for både Goldschmidt og for Hillerød By. Det må jeg sige, det er jeg altså glad for at høre, siger Mads Pheiffer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20091008-142855-6-1920x1280we

playResterne af gammel ghetto bliver til nyt rådhus

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere