Hillerød Station skal have omfattende renovering

Til december går DSB i gang med en omfattende renovering af den gamle stationsbygning fra 1864.

Da fotografiet blev taget i 1865 klagede byens borgere over, at stationen lå for langt fra byens centrum. I dag ligger stationen midt i Hillerød. Foto: Google maps og Carl Rathsach

Siden DSB nedlagde eget billetsalg på Hillerød station har stationsbygningen stået tom, bortset fra en nedslidt ventesal med hærgede toiletter. Men nu kommer bygningen igen til ære og værdighed.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vi har været længe om at komme i gang, og der er jo ikke noget ved at have et fint hus stående ubrugt.

Niels A. Dam, Chef for Bygherre & Enterprise, DSB

- Stationsbygningen får et nyt indhold, der kan skabe mere liv på stationen. Stueetagen skal anvendes til kiosk og andre funktioner for de rejsende, mens første sal vil blive indrettet til udlejning med kontorformål, siger Niels A. Dam, Chef for Bygherre & Entreprise i DSB til avisen. 

Modsat stueetagen til de rejsende vil anden sal blive forberedt til opholdslokaler for lokomotivførere og ranger- og rengøringspersonale på stationen.

Stationens kundetoiletter flyttes derudover til en lille bygning ud mod busterminalen, hvorefter to eksisterende karnapper, der i dag rummer toiletterne, kan rives ned.

Læs også 400 millioner kroner: Region vil renovere Hillerød station

DSB's projekt omfatter kun stationsbygning og kioskpavillonen, da den påtænkte omfattende sporrenovering endnu ikke er besluttet endeligt.

- Vi har været længe om at komme i gang, og der er jo ikke noget ved at have et fint hus stående ubrugt. Men nu er vi langt med forhandlingerne om lejemål, og flytningen af 7-Eleven kiosken, der er en franchise ejet af DSB-datterselskabet, er besluttet, siger Niels A. Dam til Frederiksborg Amts Avis.

DSB forventer, at hele moderniseringen vil være afsluttet omkring årsskiftet 2018/19.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik