Frivillige bag gigantisk håndboldstævne i Hillerød

2.200 børn og unge fra ind- og udland deltager i Hillerød Påskecup denne weekend

Der bliver spillet håndbold i Hillerød for tiden. Rigtig meget håndbold. For byen lægger her i påsken haller og baner til den årlige Hillerød Påskecup, som år for år er vokset - og nu er oppe på 2.200 deltagere. Det giver så mange hold, at der skal afvikles 500 kampe, inden vinderne er fundet.

De mange unge indkvarteres i skoler og haller hen over påsken, og arrangørerne understreger, at stævnet byder på meget andet end bare håndbold. Det  vil sige biograf, aqua-disco, Plyatstation café og et stort aktivitetscenter med aktiviteter for deltagere i alle aldre.

Det enorme stævne afvikles af Hillerød Håndboldklub. Det er Frederiksborgcentret i Hillerød, der er centrum for aktiviteterne, men Hillerød Påskecup afvikles i haller i hele byen. Og så stort et arrangement kræver en hel del planlægning, lyder det fra arrangørerne.

-Det kræver over 6000 mandetimer af frivillige. Vi har folk i gang, døgnet rundt. Jeg var oppe klokken 4 i morges for at hente varer nede ved Rema, som vi skal bruge på de 11 skoler, hvor der serveres morgenmad til vores deltagere, fortæller Michael Wermuth, der er en af arrangørerne fra Hillerød Håndboldklub.

Læs også Penge på vej til Nordsjælland Håndbold

Der er 200 hold med i turneringen, og de fordeler sig på en lang række årgange. Finalerne afvikles søndag den 1. april.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik