Fire anholdte efter skyderi i Hillerød er blevet løsladt

Flere skud blev igår affyret på gågaden i Hillerød fredag aften. Efter hændelsen blev fire personer anholdt i sagen, men de er nu løsladt.

Det er endnu uvist, hvorfor flere skud fredag blev affyret i Slotsgade ved Frederikstorv i Hillerød. Efter skudepisoden anholdt politiet fire personer i nærheden af gerningsstedet. Alle fire er siden blevet løsladt.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Ritzau lørdag formiddag.

- Umiddelbart var der ikke noget, vi kunne hænge dem op på, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Palle Jørgensen til Ritzau.

Ingen personer blev ramt af de affyrede skud, og politiet arbejder nu på at finde ud af, hvem der er involveret i skyderiet, samt hvad motivet bag skuddene er.

Politiet fandt igår patronhylstre omkring gerningsstedet, men de kan endnu ikke oplyse, hvor mange skud der blev affyret, ligesom de ikke kan sige, om der blev skudt med et eller flere våben.

- Lige nu foregår der efterforskning i hele den konflikthistorie. Men jeg har ikke yderligere kommentarer om sagen på nuværende tidspunkt, siger Palle Jørgensen.

Der har i de seneste uger været flere skyderier i Nordsjælland, København og på Københavns Vestegn.

Lørdag i sidste uge blev en mand skudt ned i Sydhavnen i København, da han var ved at læsse varer ind i sin bil. Mindst to mænd sprang ud af en varevogn og skød løs mod manden, som dog overlevede skyderiet.

Senere samme dag blev to mænd såret af skud i en opgang i Helsingør.

Begge episoder er tilsyneladende banderelateret, og de to sårede i Helsingør har ifølge Ekstra Bladet relationer til banden Black Jackets.

Den ulmende bandekonflikt fik torsdag Københavns Vestegns Politi til at forbyde folk at tage ophold i netop Black Jackets klubhus i Albertslund - foreløbig til 2. juni.

Begrundelsen lød, at der er overhængende fare for et angreb på Black Jackets.

Og fredag indførte politikredsen så visitationszoner i dele af både Høje Taastrup Kommune og Albertslund Kommune, også frem til 2. juni.

Om fredagens skudepisode i Hillerød har med bandekonflikten at gøre, er uvist skriver Ritzau.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere