Fabrik svarer igen: "Vi er under støjgrænsen"

Virksomheden Nordiske Perlite mener, at virksomheden overholder støjgrænserne. Det fremgår af et høringssvar til Hillerød Kommune.

Foto: TV 2 Lorry

Fabrikken Nordisk Perlite i Hillerød har indgivet høringssvar i den verserende sag om støjgrænser. Det sker, efter kommunen har varslet et påbud om driftstop om natten samt lørdag efter klokken 14 og hele søndagen, fordi en støjmåling har vist, at fabrikken larmer for meget. 

Når et påbud er varslet, har en virksomhed 14 dage til at udtale sig. Den frist fik Nordisk Perlite forlænget en anelse på grund af en anmodning om aktindsigt, men nu er virksomheden så klar med et høringssvar. 

Her står det klart, at virksomheden mener, at støjgrænsen bliver overholdt. 

Læs også Politikere vil lukke ned for støjende fabrik

Vibrator startet ved en fejl

Kommunen gik ind i sagen, da støjniveauet ved nærmeste beboelsesejendom i januar blev målt til 47 dB, hvilket er over den tilladte grænse på 40 dB i aftentimerne og i weekenden. 

Den måling er ifølge Nordisk Perlite ikke repræsentativ for støjniveauet, idet der ved en fejl var startet en vibrator, som normalt aldrig anvendes om aftenen, men kun i dagtimerne hvor støjgrænsen er højere og kun nogle få gange om måneden.

Virksomheden har derfor selv fået foretaget en måling i marts måned, hvor støjbelastningen blev målt til 37 dB.

Derudover har Nordisk Perlite iværksat støjreducerende tiltag, som er blevet gennemført i marts måned. 

- Der er således intet sagligt juridisk grundlag i miljøbeskyttelsesloven for gennemførelsen af det varslede påbud fra Hillerød Kommune, lyder det blandt andet i en skriftlig kommentar fra Niels Knudsen, der er direktør i Nordisk Perlite. 

Udvalget for Natur, Miljø og Klima i Hillerød Kommune skal nu tage stilling til høringssvaret fra Nordisk Perlite. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik