En halv million giver lukningstruet håndboldklub pusterum

Et skæbnesvangert møde onsdag aften kan få afgørende betydning for Nordsjælland Håndbold, der lige nu er lukningstruet.

02:46

Krisemøde her til aften i FrederiksborgCentret.

Nordsjælland Håndbold havde en vigtig aften foran sig.

Klokken 17.00 samlede håndboldklubben sponsorer til et stormøde i Frederiksborgcentret i håb om at finde de tre millioner kroner, som klubben mangler for at køre rundt.

Det giver Nordsjælland Håndbold et pusterum

Jørgen Simonsen, formand for Nordsjælland Håndbold

Klokken 18.30 lød meldingen fra mødet, at man havde fået samlet 500.000 kroner sammen. Ingen ny hovedsponsor meldte sig på banen, men flere sponsorer hævede deres sponsorater. En af dem er Jesper Følbæk Nielsen, ejer af Tømrer- og Snedkermester Børge Nielsen A/S.

- Jeg har været med i mange år, og jeg synes, det er godt, at vi har elitehåndbold i Nordsjælland. Jeg kommer fra byggebranchen, hvor det går rigtig godt. Vi har ikke behov for at markedsføre os, men vi har behov for at gøre noget anderledes, så vi kan få ny arbejdskraft. Vi mangler arbejdskraft som murer, tømrer og byggeleder, siger han.

Læs også Millionunderskud truer med at lukke Nordsjælland Håndbold

Klubben mangler tre millioner ud af en årlig omsætning på otte millioner kroner, før budgettet balancerer.

- Det giver Nordsjælland Håndbold et pusterum, siger Jørgen Simonsen, formand i Nordsjælland Håndbold.

- Jeg er meget glad for i dag, og jeg er glad for at vi har fortalt om vores problemer, så vi får den opbakning, vi har brug for. Men vi mangler stadig en hovedsponsor og selvfølgelig skal vi have fundet det, siger han.

Derudover er der stiftet tre projektgrupper, hvor den ene ledes af Hillerøds tidligere borgmester Dorte Meldgaard, der alle har sagt ja til at samle mindst 200.000 kroner ind. Derudover er der sat en række andre initiativer i gang ud fra tanken om, at mange bække små skaber en stor å.

Læs også 10 uger efter fødsel - nu er håndboldspiller tilbage

Lykkes det ikke at indsamle de tre millioner kroner, vil det i praksis være dødsstødet til elitesamarbejdet mellem klubberne fra Helsingør, Hillerød og Helsinge. En konkurs vil betyde tvangsnedrykning to rækker til 2. division.

Skrækscenariet

TV 2 Lorry besøgte Nordsjælland Håndbold mandag. Her forklarede de den økonomiske nedtur sådan: 

- Helt tilbage i december 2016 lagde vi budgettet for denne sæson. Dengang lå vi klart i toppen af 1. division, og vi havde regnet med, at det ville bibringe flere partnere, men det er ikke rigtig sket, siger Jørn Blom Hansen.

Læs også Ildsjæl fik en idé. Nu blomstrer udviklingshæmmede børn

Nordsjælland Håndbold er aktuelt nummer ni i den bedste række, efter at de rykkede op i maj sidste år.

Mandag sagde sportschef Jørn Blom Hansen følgende om situationen: 

- Skrækscenariet for mig er, at vi ikke får de tilsagn, som vi har en forventning om, så vi allerede torsdag er nødt til at sige, det lykkedes ikke det her. Det ville være rigtigt ærgerligt, sagde sportschef Jørn Blom Hansen til TV 2 Lorry mandag. 

For seks år siden stod klubben i en lignende situation, dog ikke lige så alvorlig som nu. Her manglede der kun en million kroner for at få budgettet til at hænge sammen. Pengene blev skaffet ved at sponsorerne spyttede ekstra i kassen. 

02:36

Nordsjælland Håndbold står i en skæbnetime. Økonomien kører på pumperne, sponsorerne udebliver - og Nordsjællands eneste top-håndboldklub er lukningstruet. Klubben mangler akut tre millioner kroner, hvis fusionsklubben skal kunne spille sæsonen færdig. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik