Café-ejere i Hillerød: Frygter vores steder bliver smadret igen i nat

Borgmester indkalder nu til krisemøde efter en uge med groft hærværk mod caféer og barer i Hillerød.

Den seneste uge har nattelivet i Hillerød været ramt af flere grove hærværks-episoder, hvor en række beværtninger har fået smadret ruder for flere hundrede tusinde kroner. Politiet mener, at bandemedlemmer er involveret.

quote Det er jo ikke bare mine ruder, der bliver smadret, men hele min forretning

Café-ejer

Det har efterladt byens restaurationsejere med nervøse trækninger, for ingen ved, hvornår urostifterne finder på at slå til igen.

Flere café- og bar-ejere i byen, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, er nervøse for, om deres beværtninger vil blive smadret igen. De ønsker ikke at stå offentligt frem på grund af frygt for repressalier fra hærværksmændene.

Smadrede ruder hos Cafe Rosen i Hillerød.
Smadrede ruder hos Cafe Rosen i Hillerød.
Foto: Mette Dolmer Thygesen, Hillerød Posten

- Jeg har fået ødelagt mine vinduer for mere end 100.000 kroner, og selvom jeg har en forsikring, tør jeg ikke skifte dem ud, før der er kommet styr på situationen, for ellers bliver de bare smadret igen. siger en ejer, mens en anden ejer er bange for, at hans café bliver smadret igen i nat.

Hos Hillerød Kommune og hos Nordsjællands Politi har man med stort alvor set på den seneste uges uroligheder. Politiet har øget patruljeringen i nattelivet, og fredag blev det vedtaget, at Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (C) meget snart indkalder alle restaurationsejere til et møde, hvor man sammen med politiet skal forsøge at lave en fælles indsats mod urostifterne.

quote Vi skal ikke finde os i det

Dorte Meldgaard, Hillerøds borgmester

- Vi skal ikke finde os i det. Vi har i et stykke tid talt om et tættere samarbejde, men når vi oplever sådan noget, som vi har set i weekenden, så stabler vi det hurtigt på benene. Vi kan ikke have at de går rundt og ødelægger det for det andre i byen, siger borgmester Dorte Meldgaard til TV 2 Lorry.

Smadrede ruder hos Café Hoe i Hillerød
Smadrede ruder hos Café Hoe i Hillerød
Foto: Mette Dolmer Thygesen, Hillerød Posten

Hos The Old Irish Pub, hvor der er blevet smadret fire vinduer i løbet af ugen, er pr-chef Kasper Toft Jørgensen glad for, at der nu bliver taget en form for affære.

- Det lyder pragtfuldt, for vi står i en dum situation, hvor vi ikke ved, hvad der foregår, og som vi ikke kan klare selv. Vi har udleveret vores kameraovervågninger til politiet, men det er vigtigt, at vi står sammen om det, det gør os stærkere, siger Kasper Toft Jørgensen.

Smadrede ruder hos Café Hoe i Hillerød
Smadrede ruder hos Café Hoe i Hillerød
Foto: Mette Dolmer Thygesen, Hillerød Posten.

Han er bekendt med politiets teori om, at det kan være bandemedlemmers hævn over visse beværtninger.

- Vi afviser altid bandemedlemmer, og det har vi gjort op til flere gange. Men vi ved jo ikke, hvem der har ødelagt vinduerne, så jeg vil ikke gisne om, hvem det kan være, før sagen er afklaret. Men vi er ikke nervøse for, at det skal ske igen. Politiet har været mere synlige i nattelivet, de har stoppet nogle mistænkelige typer, og det har givet mere ro, siger Kasper Toft Jørgensen, som dog gerne vil sige en ting om gerningsmændenes handlinger.

- Det er rigtig træls, for at sige det på godt jysk. Det er nok deres måde at kommunikere på, men at smadre vinduer lyder som noget, man gør på et fritidshjem.

Smadrede ruder hos Old Irish Pub i Hillerød.
Smadrede ruder hos Old Irish Pub i Hillerød.
Foto: Mette Dolmer Thygesen, Hillerød Posten

Politiet arbejder – ifølge Hillerød Posten – ud fra en teori om, at de mange smadrede ruder har forbindelse med en voldsom ballade i bylivet natten til lørdag.

Her blev en gruppe mennesker med tilknytning til bandemiljøet nægtet adgang til flere caféer og pubs, og som efterfølgende optrådte truende og højtråbende. To blev anholdt, og flere fik peberspray.

Sådan ser der ud hos Cafe Rosen, der endnu ikke haft skiftet vinduer.
Sådan ser der ud hos Cafe Rosen, der endnu ikke haft skiftet vinduer.
Foto: Mette Dolmer Thygesen, Hillerød Posten"

Efter balladen blev de første ruder smadret natten til lørdag i sidste uge, og siden er det flere gange gået ud over Café Rosen, The Old Irish Pub, Fox & Hounds og Café Hoe.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere