Borgmester i 'ekstremt ringe' meningsmåling: "Ingen kommentar"

Kun fire procent vil igen have Dorte Meldgaard som borgmester, viser en meningsmåling. Usædvanlig ringe for en siddende borgmester, siger forsker.

Det kører knap så godt for Hillerøds siddende borgmester,  Dorte Meldgaard (C), der ikke nyder særlig stor opbakning blandt vælgerne i en ny meningsmåling.

Meningsmålingen, som Jysk Analyse har foretaget for Frederiksborg Amts Avis, viser, at kun fire procent af respondenterne foretrækker den konservative Dorte Meldgaard i borgmesterstolen efter et valg.

Dorte Meldgaard ønsker dog ikke kommentere den lave opbakning.

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Dorte Meldgaard til TV 2 Lorry.

Over for Frederiksborg Amts Avis uddyber hun:

- Det er tidligt i valgkampen, men fire er ikke så højt et tal, siger hun til avisen.

quote - Det er et ekstremt ringe resultat for en siddende borgmester og jeg kan ikke mindes jeg har set dårligere meningsmålinger for en borgmester.

Roger Buch, Forskningschef hos Danmarks Medie- og journalisthøjskole

Ekspert: Ekstremt ringe resultat

Opbakningen er noget lavere end socialdemokraten Kirsten Jensens 22 procent og venstremanden Klaus Markussens 17 procent.

- Det er et ekstremt ringe resultat for en siddende borgmester og jeg kan ikke mindes jeg har set dårligere meningsmålinger for en borgmester, siger forskningschef hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch til TV 2 Lorry i dag.

- Der ligger i borgmesterposten en helt naturlig og gratis synlighed. Man kommer meget i avisen og får meget opmærksomhed. Det er meget overraskende, at man kan ligge så langt nede som siddende borgmester, siger han. 

Egne vælgere svigter også

Til Frederiksborg Amts Avis, siger Dorte Meldgaard: - Det har han sikkert forstand på. Jeg kender ikke andre tal. Men lige som sidst, vil man i sådanne meningsmålinger gerne have så høje tal som muligt. Der er stadig mange, der ikke har bestemt sig, og der er tre uger til valg. Vi ved, at mange bestemmer sig dagen op til og inde bag forhænget. Og det er derfor, der er valgkamp.

Blandt de konservative vælgere er det 40 procent, der foretrækker, at Dorte Meldgaard fortsat bliver på posten, mens 39 procent »ved ikke«.

- Jeg har ikke tal at sammenligne med. Jeg ville gerne have haft 100 procent. Der er altid nogen, der synes, man har gjort noget godt, og nogen der synes, man har gjort noget skidt, siger Dorte Meldgaard. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere