Bikere hopper i iskold å: 19-årig tradition gør bikere til vikinger

En gruppe bikere har siden 1999 hoppet i Havelse Å med vikingehjelme.

Hver januar i 19 år er bikerklubben Pink Panther hoppet ud af deres læderveste og -bukser og hopper i stedet i badebukser eller badedragt - og allervigtigst så sætter de en vikingehjelm på hovedet.

quote Det bedste er kammeratskabet alle klubberne imellem. Man har noget sammen. Det er imponerende

Henrik Pedersen

Så går de på række ned til Havelse Å ved klubhuset og hopper i vandet.

Det er en simpel tradition, som siden har udviklet sig til en stor fest, hvor bikere fra hele Danmark, Tyskland og Sverige nu også møder op.

Henrik Pedersen, også kaldet Pede, var en af dem, der hoppede i den kolde å i år. Han fortæller, at det var dejligere i år end sidste år, hvor der kun var 30 centimeter vand i åen. 

- Det er en tradition, der er startet, og så er vi bare fuldt med, og det griber jo om sig. Det bedste er kammeratskabet alle klubberne imellem. Man har noget sammen. Det er imponerende, siger han.

Alle de badende har vikingehjelm på, som efter badeturen får markeret et årstal på hornet, og derefter hænges den i klubhusets loft til brug næste år. Tove Kvist, der hoppede i vandet for første gang i år, er vild med traditionen:

- Det er jo fedt og sjovt med gode venner. Vi kommer fra Billund og kører turen herover for at være med sammen med de her skøre venner fra Sjælland. Der findes ikke folk, der er så skøre i Jylland som her. Vi er her tit, når Pink Panther holder fest, siger hun.

Der er besøg helt fra Tyskland, hvor Pink Panther har en venskabsklub, og nogle af naboerne i Sverige er også kigget forbi. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere