Bekymrede borgere om ny motorvej til Hillerød: "Vi vil have mere støjværn"

Tirsdag var det indbudt til borgermøde om den nye Hillerødmotorvej, og støjgener var aftenens største bekymring blandt borgerne.

Tirsdag aften var den længe ventede forlængelse af Hillerødmotorvejen det helt store samtaleemne, da 150 borgere mødte op til et borgermøde med Hillerød Kommune, Vejdirektoratet samt Venstres medlem af Folketingets Transportudvalg, Hans Andersen.

Der var derfor trængsel på Hillerød Rådhus, der lagde hus til mødet, hvor en række borgere især var mødt frem for at ytre deres bekymringer omkring den larm, som det nye stykke motorvej på 13,5 kilometer kommer til at føre med sig, og som Vejdirektoratet har brugt et år på at undersøge.

På borgermødet præsenterede Vejdirekoratet hovedelementerne i den VVM-undersøgelse som blev færdiggjort for en måned siden.

Ifølge undersøgelsen vil rejsetiden fra Allerød til Hillerød falde med seks minutter i myldretiden ved at lave firesporet motorvej. Samtidig vil trafiksikkerheden vil blive forbedret markant. Og et tredje punkt peger på, at erhvervslivet vil få bedre mulighed for at tiltrække arbejdskræft og dermed øge væksten i Hillerød.

Men de negative konsekvenser, såsom støj, lod til at være den største bekymring blandt borgerne i salen.

"Larmen løber helt ned i byen"

Før mødet talte TV 2 Lorrys udsendte reporter med Hillerød-borgeren Christine Upton-Hansen.

Hvorfor er du mødt op?

- Fordi jeg vil klage over, at der ikke bliver lavet støjvolde i Hillerød, som der bliver gjort i Allerød, og jeg synes det er for dårligt, at den passive larm, der kommer fra motorvejen løber hele vejen ned til byen og henover markerne, lød svaret.

Særligt trafikstøj bekymrer borgerne, der endelig har udsigt til en forlængelse af Hillerødmotorvejen.

Benjamin Goings, der bor langs motorvejen i Freerslev Hegn, var ligeledes mødt frem for at ytre sin mening og høre hvilke planer, der er sat i søen omkring den kommende støj.

- Vi er en beboergruppe på ca. 20 husstande, som bliver mægtig berørt af den kommende motorvej. Det er ikke sådan, at vi er negative, for vi synes det er et godt projekt, men vi tænker om man kan indbygge nogle hensyn til de huse, der er langs motorvejen.

Vil begrænse støjen mest muligt

Og det er der god mulighed for, lyder svaret fra Folketingets medlem i Transportudvalget, Hans Andersen

- Der er allerede nu lagt ind, at der skal laves en fem kilometer lang støjskærm opsat forskellige steder langs ruten, men det kan være, at der skal tages tydeligere tiltag, for jeg synes det er vigtigt, når man bruger en milliard kroner på en ny motorvej, at vi også gør vores ypperste for at begrænse støjen mest muligt.

Forlængelsen af motorvejen skal gå fra Allerød og nord om Hillerød.
Forlængelsen af motorvejen skal gå fra Allerød og nord om Hillerød.
Foto: Screendump fra Vejdirektoratets VVM-undersøgelse

Og Benjamin Goings er efter tirsdagens møde mere rolig, efter at have hørt de forskellige parters synspunkter.

- Vi må indsende et høringssvar og se hvad der sker, men vi har fået kommunen med på banen, som vil i dialog med os, og Vejdirektoratet rækker også hånden frem, så der er positive røster.

Borgerne har mulighed for på hjemmesiden www.vvm-hillerod.vd.dk at komme med kommentarer til undersøgelsen. Høringsperioden varer til 1. december, hvorefter forslaget bliver overleveret til transportministeren.

Onsdag klokken 17 er der borgermøde om samme emne i Allerød.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere