Ballade i svømmehal: Politiet måtte gribe ind over for unge mænd

En gruppe unge mænd skabte så meget ballade i en svømmehal, at personalet måtte ringe efter politiet.

Arkivfoto af en gruppe kvinder, der dyrker vandgymnastik. Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

En gruppe unge mænd på mellem 17 og 18 år havde mandag eftermiddag omkring klokken 16.40 så svært ved at opføre sig ordentligt, at de blev bortvist fra Hillerød Svømmehal.

De råbte efter både personale og gæster i svømmehallen og kastede baderinge efter folk, og da de nægtede at forlade stedet, måtte politiet gribe ind.

En politipatrulje blev sendt frem til stedet, og drengene blev venligt, men bestemt gelejdet ud af betjentene, som sigtede dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Læs også Populær svømmehal må lukkes - igen

Koster karantæne

Ifølge Carsten Larsen, der er direktør i FrederiksborgCentret, som Hillerød Svømmehal hører under, var der tale om seks unge mænd med anden etnisk baggrund.

Han fortæller, at de unge mænds opførsel koster dem en længere karantæne fra svømmehallen.

- De er foreløbig ikke velkomne længere. De generede gæsterne og kastede ting efter dem. Da vores livreddere bad dem holde op eller forlade stedet, grinte de bare. De fik at vide, at vi ville ringe efter politiet, men det var de ligeglade med, siger han til TV 2 Lorry.

Svømmehalsdirektøren oplyser, at det ikke er første gang, at man har oplevet problemer med unge mænd, der ikke vil følge svømmehallens reglement og opfører sig upassende.

- Det oplever vi engang imellem, og når det sker, udløser det karantæne. Typisk er de ude på at genere andre gæster eller gøre et godt indtryk på hinanden. Men det finder vi også ikke i. Vi har derfor en aftale med politiet og SSP om, at vi hellere ringer en gang for meget end for lidt, siger Carsten Larsen.

Læs også Drenge bortvist fra svømmehal: Kaldte personale for ludere

Mangel på respekt over for kvindelige livreddere

Han fortæller, at svømmehallens livredderpersonale er uddannet i konflikthåndtering. Men derfor er der alligevel grænser for, hvad de skal stå model til.

Carsten Larsen understreger, at selvom drengene i den konkrete episode havde anden etnisk baggrund, så er det svømmehallens erfaring, at også etnisk danske drenge fra tid til anden ikke opfører sig ordentligt.

- Det er lidt af begge dele. Men der er flere danskere, der har tradition for at gå i svømmehallen. Og vi ser desværre nogle gange, at der er visse unge mænd, der ikke mener, at vores kvindelige livreddere skal bestemme over dem, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik