Arkitekter: Alvorlige fejl i tegninger af højhus

I Hillerød mener to lokale arkitekter, at kommunen har lavet alvorlige fejl i fremstillingen af et nyt boligområde i kommunen.

Foto: TV 2 Lorry

Der er misvisende fejl i Hillerød Kommunes lokalplansforslag om, hvordan det kommende boligprojekt på Møllebrogrunden centralt i kommunen, skal se ud.

Det skriver to lokale arkitekter i et høringssvar til kommunen.

- De fleste visualiseringer, som danner grundlaget for beslutningerne, er forkerte eller misvisende. Det er vidtgående at tro, at visualiseringerne er manipulerede, men det konstateres, at alle fejlene er til projektets fordel, og at virkeligheden bliver værre end fremstillet, skriver de to arkitekter i et tillæg til deres allerede fremsendte høringssvar.

Det skriver Hillerød Posten.

Den ene arkitekt, Karsten Olesen, har boet i Hillerød i 10 år, men har ikke tidligere ytret sig om kommunens lokalplan og byggeri. Men i denne sag hvor koncernen M. Goldschmidt Holding vil have tilladelse til at bygge seks punkthuse - det højeste på 45 meter - kunne han ikke længere holde sig tilbage, skriver Hillerødposten.

- Jeg har fulgt sagen længe og ventet på, at nogle andre ville kaste sig over den. Men nu var vi enige om, at målet var nået. Vi har stor interesse i byen, arkitekturen og ikke mindst hensynet til slottet. Derfor er det naturligt, at vi forholder os til det her projekt, som har stor indvirkning på slottet i negativ retning, siger Karsten Olesen.

De to arkitekter har ovenpå borgermødet tirsdag sendt et brev til alle teknikudvalgets medlemmer samt Hillerød Kommunes borgmester Dorte Meldgaard samt kommunens viceborgmestre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik