Albansk tyvebande har hærget i Nordsjælland: Nu er de blevet udvist

En albansk indbrudsbande er blevet udvist af Danmark for bestandigt.

Tre albanske statsborgere er ved Retten i Hillerød fundet skyldige i at have brudt ind i flere villaer i Nordsjælland, hvor de slap afsted med tyvekoster for adskillige hundrede tusinde kroner.

De blev samlet idømt 5 år og 10 måneders fængsel, og de blev alle udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Det betyder med andre ord, at de aldrig må sætte deres fødder i Danmark igen, oplyser Anklagemyndigheden i Nordsjælland.

Indbruddene blev hovedsagligt begået i Gentofte og Hillerød, hvor tyvene typisk trængte ind i folks boliger ved at afliste en rude, hvorefter de primært stjal smykker, sølvtøj og elektronik.

De holdt sig dog ikke tilbage, da de også brød ind hos en privat vinsamler i Gentofte, som endte med at miste omkring 400 flasker vin.

Blev fanget i Hillerød

Albanernes kriminelle adfærd blev dog stoppet, da tyvebanden tidligere i år blev varetægtsfængslet den 27. marts, efter at Nordsjællands Politi fandt dem i Hillerød, hvor de blev anholdt med flere tyvekoster på sig.

Efter nogle måneders efterforskning har sagen nu fundet sin endelige afslutning, da det torsdag lykkedes anklagemyndigheden at fremlægge så mange beviser mod albanerne, at Retten i Hillerød blev overbevist om, at der var tale om en tyvebande, som var rejst til Danmark for at begå organiseret indbrudskriminalitet.

- Jeg er meget tilfreds med, at Retten i Hillerød var enig med mig i, at der her er tale om en målrettet og organiseret indbrudsbande, som skulle idømmes flere års fængsel, og som derfor også skulle nægtes adgang til Danmark i fremtiden, siger anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann fra Anklagemyndigheden i Nordsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere