Afvist asylansøger: "Jeg tog 50 sovepiller og sagde farvel"

Afghanske Ziaoudin levede et halvt år under jorden. Men nu ser han sig selv som dansker.

I et halvt år har afghanske Ziaoudin levet som illegal indvandrer i København

- Det var rigtig svært. Jeg var hele tiden nervøs for at blive stoppet af politiet eller at nogle af ville melde mig, siger han til TV 2 Lorry.

I to omgange blev den i dag 25-årige Ziaoudin afvist af de danske myndigheder.

quote Jeg er bange for at blive slået ihjel, hvis jeg tager hjem.

Ziaoudin Shahraouki, afvist asylansøger

- De siger, at de desværre ikke kan hjælpe dig, for i Danmark har vi nogle regler om, at vi kan ikke hjælpe alle mennesker. Så jeg spørger, hvor jeg skal tage hen. De siger dit hjemland, fortæller Ziaoudin.

Men ifølge Ziaoudin er det ikke en mulighed at tage tilbage til Afghanistan, hvor både hans far og bror er blevet slået ihjel

- Jeg er bange for at blive slået ihjel, hvis jeg tager hjem, siger han. 

Selvmordsforsøg ledte til et liv under jorden

Mens han Ziaoudin i flere måneder ventede på at blive sendt tilbage til Afghanistan, blev han kastet rundt i det danske system og flyttet fra det ene asylcenter til det næste - til sidst blev det for meget for den unge afghaner

-Jeg tog 50 sovepiller og sagde farvel til mit liv, siger han.

Ziaoudin bliver indlagt i 11 dage på Hillerød Hospital. Kort tid efter at han bliver udskrevet vælger han at gå under jorden og leve som illegal indvandrer. 

Nu betaler han skat og lever som en dansker

Efter at have levet et halvt år under jorden modtager Ziaoudin et brev fra FN's menneskeretskomite. De mener, at de danske myndigheder har lavet en fejl. Kort tid efter får han ophold i Danmark.

quote Jeg kan næsten ikke tro på det. Jeg har kæmpet så hårdt og nu har jeg mulighed for at lærer det danske sprog, og finde min vej.

Ziaoudin Shahraouki, afvist asylansøger

- Jeg kan næsten ikke tro på det. Jeg har kæmpet så hårdt og nu har jeg mulighed for at lærer det danske sprog, og finde min vej, siger han.

I dag bor Ziaoudin i Hillerød, hvor han arbejder som tømmerlærling.

- Jeg har fået min egen bil, jeg har et job, og jeg har mine søde kollegaer og chef. Jeg føler mig slet ikke som en udlænding, jeg betaler skat og lever som en dansker, siger han. 

Få hele historien om Ziaoudin i fjerde afsnit af dokumentarserien ”De Usynlige”

I dag arbejder Ziaoudin ​tømmerlærling i firmaet Koncept i Hillerød og er glad for sit liv.
I dag arbejder Ziaoudin ​tømmerlærling i firmaet Koncept i Hillerød og er glad for sit liv.

Flere lever under jorden

De nyeste tal fra Rigspolitiet viser, at omkring 1600 afviste asylansøgere lige nu er forsvundet fra de danske myndigheder og efterlyst af politiet.

Ifølge Rockwoolfonden skønnes det, at der levet op imod 18.000 illegale indvandrere i Danmark - langt størstedelen skjuler sig i hovedstadsområdet.

quote Det er helt klart mit indtryk, at det bliver værre, fordi man politisk har besluttet, at det skal være utåleligt at være i asylsystemet.

Morten Goll, leder af hjælpeorganisation Trampolinhuset

Ifølge Morten Goll, der er leder af hjælpeorganisation Trampolinhuset på Nørrebro, oplever man lige nu en stor stigning i antallet af afviste asylansøgere, der vælger at gå under jorden i stedet for at vente på, at de bliver sendt hjem.

- Det er helt klart mit indtryk, at det bliver værre, fordi man politisk har besluttet, at det skal være utåleligt at være i asylsystemet. Så er det klart, at det bliver værre, for så bliver folk presset ud af det system. Så vælger folk naturligt at gå under jorden, fordi det er mindre slemt, siger han. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere