83 borgere afsløret: Snød kommunekassen for stort beløb

Hillerød Kommune afslørede sidste år 86 borgere i at begå socialt bedrageri.

Godt halvanden million skal betales tilbage, mens man har forhindret fremtidige uretmæssige udbetalinger for 4,75 millioner kroner. Foto: Mads Nissen / Ritzau Scanpix

Det er ikke alle på overførselsindkomster, der har rent mel i posen.

Det har man måtte i sande i Hillerød Kommune, hvor 83 borgere er blevet afsløret i at begå socialt bedrageri.

Sammen med Udbetaling Danmark afslørede kommunens kontrolindsats, der består af to medarbejdere, sidste år snyd for 6,41 millioner, skriver Frederiksborg Amts Avis.   

Det er et stort tal. I en by med 50.000 indbyggere vil der altid være nogle, der ikke overholder reglerne.

Thomas Elong (V), formand for Udvalget for Erhverv, Beskæftigelse og Turisme

Godt halvanden million skal betales tilbage, mens man har forhindret fremtidige uretmæssige udbetalinger for 4,75 millioner kroner.

Samlet set er Hillerød Kommunes andel af tilbagebetaling og fremtidige besparelser på 4,8 millioner kroner, fremgår det af en statusrapport.

- Det er et stort tal. I en by med 50.000 indbyggere vil der altid være nogle, der ikke overholder reglerne. Men det glæder mig, at vi finder penge, der føres direkte tilbage til kommunen, siger Thomas Elong (V), der er formand for Udvalget for Erhverv, Beskæftigelse og Turisme, til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Bedre kontrol af socialt bedrageri giver millioner i kassen

Færre snyder

Det er hovedsageligt snyd med kontanthjælp, som løber op i store beløb. Det kan eksempelvis være par, hvor faren flytter adresse, og moren så søger ydelser som enlig, som kommunen undersøger.

Set i forhold til sidste år, er der dog færre, der har begået socialt bedrageri. Samlet er der snydt for en million kroner mindre. 

Thomas Elong mener, det kan skyldes, at folk nu er ved at opdage, at der bliver gjort en stor indsats.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik