25-årig sigtet for brand på Hillerød-skole

En ung mand fra Helsingør er sigtet for brandstiftelsen på en skole i Hillerød i går aftes. Han er nu varetægtsfængslet i fire uger.

Opdateret:
Den 25-årige mand er efter grundslovsforhøret blevet varetægtsfængslet i fire uger frem til d. 8. januar. Anklageren mente, at der var en frygt for, at den 25-årige ville begå nye lovovertrædelser af den samme karekter. 

Tirsdag formiddag oplyser Nordsjællands Politi, at de har sigtet en 25-årig mand fra Helsingør for brandstiftelse af en skole syd for Hillerød. 

Politiet og brandvæsenet i Nordsjælland var travlt optaget mandag aften. Klokken 19.30 modtog de en anmeldelse om, at der var brand i en blok på Hanebjerg Skole i landsbyen Nørre Herlev syd for Hillerød. 

Senere på aftenen kunne Frederiksborg Brand og Redning oplyse, at de var nødsaget til at indhendte forstærkning for at forhindre ilden i at brede sig. 

- Vi har brand på en skole i Nr. Herlev i Hillerød. Vi er massivt tilstede på adressen og har assistance fra Nordsjællands Brandvæsen station Allerød, lød det mandag aften på Twitter. 

Brandfolk arbejder mandag aften på at slukke en ildebrand på en skole i landsbyen Nørre Herlev syd for Hillerød.

Det stod hurtigt klart, at der var tale om en brandstiftelse, da der var flere spor af ildpåsættelse på bygningen. En 25-årig mand befandt sig på skolen, hvor han blev anholdt for brandstifelse med det samme. Manden bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør klokken 13.00 ved Retten i Hillerød. 

Ingen fridag til eleverne 

Hanebjerg Skole stod mandag aften tom, da branden brød ud. Nordsjællands Politi foretog alligevel en grundig afsøgning af den brændende institution for at finde årsagen til, at branden brød ud. 

- Vi har heldigvis fået bekræftet, at der ikke er nogen til stede i bygningen. Ilden er endnu ikke slukket, da den har bredt sig til tagkonstruktionen, og det kæmper vi med at få under kontrol, fortalte den vagthavende hos politiet.

På trods af branden mandag aften skulle eleverne dog stadig møde op i skole tirsdag som normalt. Dog fik eleverne i indskolingen flyttet deres undervisning til andre lokaler på grund af skaderne. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere