16 børn på 'jægercamp': "Væk fra skærmen og ud i naturen"

I disse dage går 16 børnr på bukkejagt og fisker i Freerslev Hegn. Hvis de intet fanger, er der ingen kød til aftensmaden.

Der står jagt og fiskeri på skemaet for de 16 børn mellem 8 og 12 år, der de næste tre dage er på jagtcamp i Freerslev Hegn lige vest for Hillerød.

På førstedagen har de forberedt de sig på bukkejagten i morgen. Her skal de blandt andet lære om listeteknikker og camouflageteknik, så bukken ikke bliver skræmt væk, når de nærmer sig.

- Vi skal ikke have lyserødt og alt sådan noget på, for så risikerer vi at bukkene ser os. Vi skal bare dække os med store grønne blade, fortæller Victor Obsen på 9 år. 

Da TV 2 Lorry dukker op i skoven mandag formiddag har de fleste af børnene bundet store grene med blade fast omkring livet og benene. Nogle enkelte har også dækket hænderne med bregneblade.

Det ligner en leg - og det er det på sin vis også. Børnene skal skjule sig og undgå at blive set af skovens dyr.

- Så kan jeg holde hænderne op for ansigtet. Min hud og mine øjne kan nemlig godt lyse op, så bukken ser mig på den måde, forklarer Ida Kobow-Westh, som tidligere har prøvet at være på bukkejagt med sin far.

- Det er også vigtigt at være meget stille, og det kan godt være svært, når der er så mange visne blade som knitrer, når man går, fortæller Ida Kobow-Westh videre.

Det er foreningen 'Bliv NaturligVis', som står bag Jægercampen.

Jæger- og fiskeriforbund bag børnecamp

Bliv NaturligVis er et formidlingsprojekt, som er skabt i et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund.

Projektets formål er, at få børnene til at opdage naturen, opleve dyrebestanden og forstå vigtigheden i at regulere dyrebestanden, mens de oplever det spændende og sjove i at jage.

- Det er vigtigt, at børnene kommer væk fra deres computer og ud i skoven. Selvom de ikke har prøvet at være med på jagt før, så bliver de ikke chokerede over at se et dyr blive skudt. Vi forklarer dem om at holde bestanden nede, og den sammenhæng forstår de godt, siger Jørgen Westphael, som er formidler hos foreningen Bliv Naturligvis.

Hvis det ikke lykkes at få et dyr med hjem fra bukkejagten og fiskene ikke bider på maddingen, så spiser børnene vegetarmad de næste tre dage.

- Jeg håber, vi skyder en buk, for det smager jo godt, og jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at dele et dyr med den her flok unger, siger Jørgen Westphael. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Ryget Skov spærret

Spærrer skovstier med grene: "Det er chikane mod cyklister"

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere