114 boliger muligvis på vej til Hillerød

PKA Pension vil sammen med RG2 Ejendomme opføre endnu et kæmpe byggeri i Hillerød.

Foto: Force4Architects

Et nyt stort boligprojekt kan snart være på vej til Hillerød.

PKA Pension og RG2 Ejendomme vil nu sammen opføre endnu et stort byggeri tæt på stationen. De to samarbejdspartnere har arbejdet sammen om byggeriet The Hill. Projektet kaldes Hildis Have, og det kommer til at bestå af i alt 114 lejeboliger på 65-85 kvadratmeter i 3-7 etager, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi prøver at lave noget, hvor der er lidt variation i både højden og facader, der springer ud og ind. Vi prøver at skabe en levende bebyggelse både med hensyn til arkitekturen, men også ved at have god plads til fællesarealer, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA Pension til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Gammel skole kan blive til nye boliger

Enkelte boliger bliver større, ligesom der måske kommer et større seniorboligfællesskab med 23 boliger. De to samarbejdspartnere har tidligere arbejdet sammen om byggeriet, The Hill. Hildis Have skal ligesom The Hill opføres som svanemærket bygning, og ambitionen er at udstyre byggeriet med grønne tage.

- Det er jo ikke i centrum af en by, så der må godt være lidt grønt. Det er også derfor, vi kalder det Hildis Have, siger ejendomschefen, der ikke ser det som et problem at det nye byggeri vil rejse sig helt op i syv etager.

- Det ligger i en skråning, så det kommer ikke til at rage mere op, end det vi allerede har bygget, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Nyt indkøbscenter på tegnebrættet i Husum

I næste uge bliver projektet lagt frem for politikerne i Udvalget for Arkitektur, Byplan og Trafik, som skal beslutte om Hillerød Kommune skal gå i gang med en lokalplan for området.

Kommuneplanen tillader nemlig kun byggeri i op til fire etager i området. Skal Hildis Have blive til virkelighed, skal der laves et tillæg til kommuneplanen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik