10-årig pige ramt af frygtet sygdom

To unge mænd er tidligere på året blevet ofre for meningitis. Nu er en 10-årig pige indlagt.

00:24

Den smittede pige går på Hillerødsholmskolen. Video: TV 2 Lorry

En 10-årig pige fra Hillerødsholmskolen har fået konstateret meningitis og er lige nu indlagt på Nordsjællands Hospital. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men i går klokken 12.00 blev jeg ringet op og fik at vide, at alarmen var afblæst. Det er ikke smitsom meningitis.

Søren Skals, skoleleder på Hillerødsholmskolen 

Alle forældre til elever på skolen er blevet informeret på forældreintra, og skoleleder Søren Skals oplyser til avisen, at der heldigvis ikke er tale om den smitsomme slags.

- Vi blev ringet op omkring klokken 15.00 tirsdag, hvor vi fik at vide, at vi skulle orientere forældrene i den pågældende elevs klasse. Det gjorde vi, og så blev vi enige om også at sende en besked rundt til resten af forældrene på skolen. Men i går klokken 12.00 blev jeg ringet op og fik at vide, at alarmen var afblæst. Det er ikke smitsom meningitis, siger skoleleder Søren Skals til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også Ung mand død af meningitis: Det skal du være opmærksom på

Styrelsen for Patientsikkerhed har stor fokus på især den smitsomme variant af sygdommen, hvor bakterierne spredes fra person til person med smådråber, der opstår ved hoste og nys. I det her tilfælde oplyser skolen, at der ikke kommer til at ske det store, når eleverne vender tilbage fra vinterferie på mandag.

Der har i årets første måned allerede været to dødsfald som følge af den frygtede sygdom. Den 1. januar mistede en 17-årig gymnasieelev fra Nordsjælland livet, og den 30. januar døde en 18-årig mand fra Københavnsområdet. I begge tilfælde var der tale om smitsom meningitis.  

Læs også 17-årig døde af sjælden sygdom: Nu skal hele gymnasiet vaccineres

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik