Uopklaret mord efter to år: Politiet søger stadig vidner

Den 4. november 2016 blev 32-årige Louise Borglit dræbt, da hun luftede hund i Elverparken i Herlev. Sagen er stadig ikke opklaret.

Anita Jensen går aldrig alene i Elverparken, når det er blevet mørkt. Når hun skal lufte sin hund om aftenen, så er det sammen med andre hundeluftere.

For selvom det er to år siden, den 32-årige højgravide Louise Borglit blev knivdræbt i parken, så er det langt fra glemt af beboerne i området.

- Jeg tænker over det hver dag. Hver eneste dag, siger Anita Jensen.

Hun bor i en lejlighed med udsigt til parken, hvor en ukendt gerningsmand en fredag aften for to år siden dræbte Louise Borglit, da hun var ude for at lufte sin søsters hund.

I går - på to-årsdagen for drabet - blev der sat lys og lagt blomster i parken.

- Alle mine tanker går til familien. Jeg håber så inderligt på deres vegne, at det her bliver opklaret, så de kan få et ordentligt punktum i deres kæmpe sorg, siger Anita Jensen. 

Hun var i 2016 med til at arrangere et fakkeltog i parken og har også samlet penge ind til en dusør.

Politiet søger vidner

I to år har politiet arbejdet på at finde gerningsmanden. Over 700 personer er afhørt, og politiet frigav for et år siden en overvågningsvideo af en mulig gerningsmand. Men selvom det gav en række henvendelser, så fandt man ikke frem til manden.

- Det afstedkom en række henvendelser, og alle de henvendelser har vi fulgt op på. Men det har desværre ikke ført til identiteten af den mand, som vi har søgt lige fra dag et, siger Ole Nielsen, efterforskningsleder i Københavns Vestegns Politi. 

I august og september i år blev sagen kigget igennem med friske øjne, da den blev gennemgået af en særlig efterforskningsgruppe.

Gruppen bestod af en efterforskningsleder fra Københavns Politis drabsafdeling og to erfarne efterforskere.

-  Nogle af de ting, vi har kigget på en gang før, får en tur mere. Måske er der ting, vi har overset, siger Ole Nielsen.

Efterforskningsgruppen er kommet med et række anbefalinger, som Københavns Vestegns Politi nu går videre med. Samtidig får politiet fortsat henvendelser i sagen, men indtil videre mangler de det afgørende spor.

Politiet opfordrer derfor fortsat vidner til at henvende sig. 

- Folk der ligger inde med en viden, der kunne have politiets interesse; tøv ikke med at rette henvendelse til os. Vi følger op på alle de henvendelser, vi får, siger efterforskningslederen. 

 

Der er en dusør i sagen på 89.637 kroner. Pengene går til den person, der kommer med et tip, der fører til, at gerningsmanden bliver fanget. 

Man kan få kontakt til Københavns Vestegns Politi på 114.