Tryk på maven af samme jordemoder fra start til slut

På Herlev Hospital får de gravide nu mulighed for at føde med en jordemor, de har kendt under hele deres graviditet

I et nyt projekt giver Herlev Hospital nu gravide mulighed for at føde med den samme jordemoder, som de er blevet fulgt af under hele graviditeten. 

Trine Dyrholm-Gaardbo er gravid i 37. uge med sit tredje barn, og hun er begejstret for udsigten til at skulle føde med sin jordemoder Helle Møller.

quote Helle gav mig med det samme sit telefonnummer, og sagde at jeg bare kunne ringe 24 timer i døgnet

Trine Dyrholm-Gaardbo, gravid i 37. uge

- Jeg blev så glad, da jeg fik det at vide, for det handler om at kunne føle sig tryg. Helle gav mig med det samme sit telefonnummer, og sagde at jeg bare kunne ringe 24 timer i døgnet, siger Trine Dyrholm-Gaardbo til TV 2 Lorry.

Tryghed og ro 

Ordningen hedder 'Kendt Jordemoder', og cirka 560 gravide om året skal være med. Helt konkret vil otte jordemødre arbejde sammen i par om en gruppe gravide, som derefter føder med en jordemoder, de kender. 

Målet er blandt andet at give den gravide en højere grad af kontinuitet og større tryghed i løbet af graviditeten og under selve fødslen.

- Den gravide får samme antal konsultationer og samme fødselsforberedelse, som alle andre tilknyttet Herlev, men i projektet her får man ovenikøbet den glæde at kende den jordemoder, man føder med, siger chefjordemoder på Herlev Gentofte Hospital, Marianne Brandstrup, til TV 2 Lorry.

Trine Dyrholm-Gaardbo har termin d 22. september, og hendes to andre fødsler gik usædvanligt stærkt. Pige nummer to kom så hurtigt, at Trine slet ikke nåede på hospitalet. Der gik kun tre kvarter fra vandet gik, til den lille pige var født, og det var Trines mor, der måtte tage imod den lille:

quote Hvis Trine ringer, så smider jeg alt, hvad jeg har i hænderne og styrter afsted

Helle Møller, Trines jordemoder

- Fødsel nummer to var en uplanlagt hjemmefødsel. At gik godt, men jeg er meget glad for, at jeg skal føde med Helle denne gang. Hun kender mig, og hun kender mine og min mands ideer og vores tanker om fødslen. Så jeg glæder mig meget, siger Trine, mens hun holder om sin gravide mave.

Et to-årigt projekt

I første omgang er der tale om et to-årigt projekt, hvor det er gravide fra Ballerup Kommune, der er med. Jordemoder Helle Møller er glad for den nye ordning, hvor hun skal følge de gravide fra start til slut, og hun ser frem til at skulle holde Trine Dyrholm-Gaardbo i hånden under fødslen.

- På den her måde har jeg lært Trine at kende i forvejen. Jeg kender hendes styrke og svagheder og ikke mindst hendes forhistorie. Så hvis Trine ringer, så smider jeg alt, hvad jeg har i hænderne og styrter afsted, afslutter Helle Møller med et smil.

Ordningen vil blive fulgt nøje både i forhold til patienternes og personalets oplevelser, men også de økonomiske forhold vil der blive holdt øje med.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

drikkevand

Intet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

20210113-131730-5-1920x1280we

100.000 borgere bør koge vandet efter fund af colibakterier

Brystkræft

playOp til 58 dages svartid: Coronaen har givet store forsinkelser på brystkræftscreeninger

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere